E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemGoogle merkezi ele mi geçirildi?---

Google merkezi ele mi geçirildi?

Google merkezi ele mi geçirildi?
20 Haziran 2022 - 10:11 borsagundem.com

Silikon Vadisi'nden yükselen yeni iddialar gündeme bomba gibi düştü. ABD’de Google merkezine bir tarikatın sızdığı, tarikat üyesi olmayanların terfi ettirilmediği ve işten atıldığı öne sürüldü.

Merkezi, ABD’nin Kaliforniya eyaletinde bulunan Google’un bir tarikatla ilişkisi olduğu iddiası gündeme bomba gibi düştü. Google’da “Fellowship of Friends” (Arkadaşlık Kardeşliği) adlı eski bir tarikatın çok sayıda üyesinin çalıştığı ve tarikata üye olmayan Google çalışanlarının şirket içinde yükselmesinin engellendiği iddia edildi.

6.5 milyon dolar kazandı

ABD’nin saygın gazetesi New York Times’ın gündeme getirdiği iddiaya göre, Google’un eski bir çalışanı şirkete tarikat üyesi olmadığı için terfi ettirilmediği gerekçesiyle açtığı davada 6.5 milyon dolar kazandı. Şimdi de 2021 yılında işten atılan Kevin Lloyd, tarikatın işten atılmasına neden olduğu iddiasıyla teknoloji devine dava açtı. Habere göre, tarikat yıllar içinde artan sayıda üyesini Google’a yerleştirerek şirkette hâkimiyet kurdu.

1970’de Robert Burton’un kurduğu ve fuhuş, çocuk istismarı gibi suçlar yöneltilen tarikat yeni bir “medeniyet” kurmayı hedefliyormuş!

Birçok ünlü isim var

Fellowship of Friends adlı tarikat hakkında bilinenler kısıtlı. Ancak tarikatın liderinin Leonardo DaVinci ve Johann Sebastian Bach gibi ölmüş sanatçılarla irtibat halinde olduğunu iddia ettiği söyleniyor. İnsanların tam anlamıyla uyanık olmadığına inanan tarikat üyeleri, gerçek anlamda uyanık bir bilince ulaşmanın yolunun sanat ve sanat eserleri olduğuna inanıyor. Özellikle Kaliforniya’da bu tarz yeni çağ tarikatlarından çok sayıda bulunuyor. Bu yüzden kulağa çılgınca gelen bu iddialar pekala doğru olabilir.

Google'dan telif konusunda pozitif adım

 

Google'dan maaşlara zam!

 

Rusya Google’a ait 500 milyon rublelik varlıklara el koydu

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • USDA21 Haziran 2022 12:16

    Fetocular olmasın malum her kılığa giriyorlar. ABD yönetimide onları çok seviyor. FBI ye sormak lazım onlar bilir.

  • Mucize Reis : )20 Haziran 2022 11:46

    Tarikatlar artık din ile uğraşmıyor. Bu haberler hep ABD de mevcut. APra getiren, gelecek olan , gelecekte popüler alanlarda vb varlar. Mesela spor klüplerine sızanlar yurtdışında idda vb bahis sitelerinde gelir elde edebiliyor 2 li müsabaka düşün boks, karete, judo vb. basit organizasyonlar yapılıyor. 11 + 11 + 3 hakem  futbol gelmesin hemen akıllara :D google , yazılım içinde bazı youtube kanallar, gösterim elde eden satış reklem siteleri, amazonda ilk sırada satış önerisi yapan sanal dükkanlar vb. bazı şaibeli şüpheli durumlar var. mesela x tarikat x izimli şarkıcıyı ön planda önererek popüler ediyor... kendi kendilerini besliyorlar.. yada z sitesi ilk sırada çıkıyor algoritmalarda satışlar oradan ilk tercih oluyor milyon usd kazanıyor sanal dukkanlar ? vb. vb. yazılım işlerinede bulaştılar ...

  • Bik20 Haziran 2022 10:24

    Tarikatların ve cemaatlerin devletin  kurumlarını ele geçirme olayı da geçmişte olduğu gibi şu anda da Türkiye'de var.