E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriGoodyear'a büyük ceza---

Goodyear'a büyük ceza

Goodyear'a büyük ceza
26 Şubat 2015 - 09:58 borsagundem.com

Goodyear'a Kenya ve Angola'da rüşvet vermek suçundan ABD SPK'sı SEC ceza verdi

BORSAGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD SPK’sı SEC lastik devi Goodyear’ı Kenya ve Angola’daki iştiraklerinin arazi lastikleri satışı için rüşvet vermesiyle suçladı.

Lastik devi SEC’in suçlamalarına karşın uzlaşmak için 16 milyon dolar ödemeyi kabul etti. Bu tutar yaklaşık olarak 40 milyon TL ediyor.

SEC’in açıklamasına göre, Goodyear Sahara altı Afrika bölgesindeki iştiraklerinin kontrollerinde Yurtdışı Yolsuzluk Faaliyetleri Antlaşması’nın şartlarını yeterince yerine getiremedi. Rüşvetler genelde elden özel şirketlere ya da kamu kurumlarına ve de polis, meclis üyeleri gibi yerel otoritelere verildi.

SEC’in açıklamasında halka açık şirketlerin muhasebe kayıtlarını açık tutması ve denetimlerini eksiksiz yerine getirmesi gerektiği ifade edildi. 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • tg27 Şubat 2015 08:25

    Mahvetti bu kağıt bizi. 1,5 ayda 30 lira değer kaybı mı olur.

  • jackass26 Şubat 2015 14:42

    hem amerıkada hem turkıyede ceza yıyor bıraz rakıplerını ornek alsınlar..

  • SAMET26 Şubat 2015 14:41

    GOODY BENCE TÜRKİYEDE FALİYETTE OLAN DAN FARKI YOK DEMEKKİ ODA CEZA ALDI AMA BEDELSİZİ MUTLAKA VERCEKSİNİZ BU TÜR HABERLERLE BİZ KÜÇÜK YATIRIMCIYI DÖKEMEZSİNİZ SIKI SIKI SARILDIM GOODYCİĞİMBEKLİYORUM