E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıGoldman'dan Türk Lirası için kötü tahmin---

Goldman'dan Türk Lirası için kötü tahmin

Goldman'dan Türk Lirası için kötü tahmin
14 Ağustos 2014 - 07:33 borsagundem.com

Goldman Sachs, TL'nin gelecek 6-12 ayda biraz daha zayıflaması olasılığı görüyor

Goldman Sachs, Türkiye'nin cari işlemler açığında geçtiğimiz 9 ayda görülen keskin daralmanın, cari çeyrek dönemden itibaren yerini yeniden genişlemeye bırakacağını tahmin ederken, TL'nin ABD Doları karşısında gelecek 6-12 ayda biraz daha zayıflaması için alan 
gördüğünü bildirdi. 
Yurtiçi finansal şartlarda keskin gevşeme, TL'de aşırı değerlenmenin derinleşmesi ve dış talepteki zayıflığın etkisi ile cari işlemler açığının yeniden yükselme yoluna girmesini büyük 
olasılık olduğunu ifade eden Goldman Sachs, gelecek 3 ay için ABD Doları/Türk Lirası paritesini 2,15 olarak beklemeye ve TL'nin 6-12 ayda 2,35 ve 2,50 seviyerine gerileme potansiyeli olduğunu görmeye devam ettiklerini vurguladı. 
Goldman Sachs, Türkiye'nin 2014 ilk çeyrekte GSYH'nı yüzde 4,5'i seviesinde oluşan cari işlemler açığının 3. çeyrekte yüzde 6 sevilesine doğru yükselmeye baymamasını bekledriğini de ifade etti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • cazip olanlar14 Ağustos 2014 15:54

    özellikle de 3.köprüye yakın araziler %300 en az prim yapacak diyor emlakçılar örneğin ağva köyleri(denize yakın ve göksu,yeşilçay dere civarları ve k.çekmece iç kumsal mahallesine dikkat edin büyük prim olabilir ev ve arazi fiyatlarında.

  • bu kış parayı korumalı14 Ağustos 2014 15:40

    emlakta fiyat düşer,balon fiyatlar normale iner zaten 2milyon konut satışta bekliyor geçenlerde bir habere göre,sadece lüks semtler satıyor,en iyisi kış için nakde geçmeli,parayı korumalı,fiyatlar düşünce ucuz ev,arsa,arazi takip edilmeli.

  • bir sorum var!14 Ağustos 2014 11:58

    Peki konut kredileri de mi yukselir 2.50 senaryosu na göre ev (fiatları düşssede krediler yükselecenden balon olur mu emlakta)

  • şirketlerde kar mar kalmaz.14 Ağustos 2014 09:59

    2.50 olursa banka karları zarara döner,faizler %12 olabilir,dolar borçlusu çok sayıda şirket özvarlıklarda bedelli arttırımına gitme zorunda kalır,borsa da çöker.