E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaDış PiyasalarGoldman'dan piyasa uyarısı---

Goldman'dan piyasa uyarısı

Goldman'dan piyasa uyarısı
05 Temmuz 2013 - 08:02 borsagundem.com

Goldman Sachs: Gelişmekte olan piyasalar aşırı yönelmek maliyetli bir hata

Goldman Sachs'ın üst düzey bir stratejisti finansal kriz sırasında ABD'nin ekonomik üstünlüğü konusunda yanılan yatırımcıların gelişmekte olan piyasalardaki aşırı yatırımları nedeniyle ağır bir bedel ödemeye yaklaştığını öne sürdü.  
Goldman Sachs, Çin, Hindistan, Rusya ve Brezilya'daki yatırımların son 10 yıl içinde 20 kata yakın artış gösterdiği süreçte, buna ilham veren unsurlardan biri olmuştu.  
Goldman'ın zengin müşterilerinin portföyünün şekillenmesinden sorumlu stratejisti Sharmin Mossavar-Rahmani, son 4 yıldır bu eğilim aleyhine görüş bildiriyor. Rahmani, yatırımcıların artık gelişmiş piyasalara bağlı kalarak daha fazla güven içinde olacağını dile getiriyor.  
Geçtiğimiz altı aylık sürede bu görüş haklı çıktı. Çin'deki aşırı büyüme eğilimi nihayet ekonomik  dengesizliklerin etkisine girmeye başladı ki bu dengesizlikleri ülkenin para biriminin olması gereken değerin çok altında kalması da dahil. Bu dönem içinde gelişmekte olan piyasalarda hisse senetleri yüzde 13 oranında gerilerken, ABD'de S&P endeksinde yüzde 11 oranında yükseliş yaşandı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)