E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıGoldman'dan euroya karşı uzun pozisyon tavsiyesi---

Goldman'dan euroya karşı uzun pozisyon tavsiyesi

Goldman'dan euroya karşı uzun pozisyon tavsiyesi
09 Ocak 2015 - 16:40 borsagundem.com

Goldman Sachs, gelişmekte olan para birimlerinde pozisyon uzun alınabileceğini düşünüyor

Global petrol fiyatlarında yaşanan aşağı hareketin gelişmekte olan piyasalara etkilerini ve yarattığı fırsatları değerlendiren Goldman Sachs analistleri, Türk Lirası ve Hindistan Rupi'sinin düşük petrol fiyatlarından öncelikle fayda sağlayan gelişmekte olan para birimleri olduğuna işaret ettiler.
     
Gelişmekte olan para birimlerinin 2015 yılında ABD Doları karşısında değer kaybetmeyi sürdüreceklerini öngören analistler, ancak ECB'nin bu ay içinde parasal genişlemeye gideceği beklentileri dikkate alındığında seçilmiş gelişmekte olan piyasa para birimlerinde euroya karşı uzun pozisyon denenebileceğini belirttiler.
     
Analistler, yatırımcıların Euro/Türk Lirası ve Euro/Hindistan Rupisi paritelerinde kısa pozisyonu düşünmelerinin akla yatkın seçenekler olduğunu vurguladılar. 
     
2015 yılında seçici olmak kaydıyla gelişmekte olan piyasa hisse senetlerinde alım yapılabileceğini de ifade eden analistler, tercihleri içinde Türkiye ve Hindistan'ı ön plana çıkardılar. Analistler, bunların yanı sıra Tayvan hisselerini de işaret ettiler.    

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)