E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıGoldman'a göre o para birimi en fazla değerlenen G-10 parası olacak---

Goldman'a göre o para birimi en fazla değerlenen G-10 parası olacak

Goldman'a göre o para birimi en fazla değerlenen G-10 parası olacak
21 Ocak 2019 - 09:31 borsagundem.com

Goldman Sachs'a göre sterlin, 2019 yılında en fazla değer kazanan G-10 parası olacak

Goldman Sachs Group Inc.'e göre sterlin, anlaşmasız Brexit riskinin azalmasıyla 2019'da G-10 paralarının tamamı karşısında değer kazanabilir.

Sterlin, İngiltere Başbakanı Theresa May'in Brexit planının geçen hafta Salı günü başarısızlığa uğramasının ardından, İngiltere'nin Avrupa Birliği'nde (AB) kalmasıyla sonuçlanabilecek ikinci referandum ihtimalinin artmasıyla ardı ardına beş gün değer kazandı.

Başbakan'ın Pazartesi günü parlamentoda yeni teklifini sunması bekleniyor.

Goldman Sachs küresel Döviz ve gelişen piyasalar strateji birimi yöneticisi Zach Pandl, Bloomberg Television ile gerçekleştirdiği mülakatta “Geçen haftaki gelişmeleri daha sonra gerçekleşecek daha yumuşak bir Brexit ya da hiç gerçekleşmeyecek bir Brexit işareti olarak okuyabiliriz. Biz, (Sterlinin) bu yıl en iyi performans gösteren G-10 parası olacağını düşünüyoruz.” dedi.

Bloomberg'ün ekonomist ve stratejistlerle gerçekleştirdiği anketinin sonuçlarına göre sterlin 2019 sonuna kadar yüzde 5'in üzerinde değer kazanarak dolar karşısında 1.36 seviyesine yükselecek.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)