E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaGoldman yatırımcıların resesyon algısını değerlendirdi---

Goldman yatırımcıların resesyon algısını değerlendirdi

Goldman yatırımcıların resesyon algısını değerlendirdi
02 Ağustos 2022 - 10:25 borsagundem.com

Goldman Sachs stratejistleri piyasaların Fed'in zayıf ekonomiyi desteklemek için faiz indirme ihtimaline karşı 'kayıtsız' olduğunu, piyasaların şahin sürprizlere karşı hassas olduğunu belirtti.

ABD'de yüksek enflasyon, Fed'in sıkılaştırması ve ekonominin ikinci çeyrekte yüzde 0,9 daralarak teknik resesyona girmesi endişeleri artırmış vaziyette.

ABD borsalarındaki son birkaç haftadaki pozitif seyir, yatırımcıların risk iştahı artırırken, ünlü yatırım bankasından dikkat çekici bir açıklama geldi.

Goldman Sachs Group'a göre yatırımcılar Fed'in faiz artışlarının ekonomiyi resesyona sokmayabileceği konusunda 'aşırı rahat.'

Cecilia Mariotti öncülüğündeki stratejistler "ABD ve Avrupa varlıklarındaki yeniden fiyatlamalara bakıldığında piyasaların resesyon beklentilerinin azalması için erken olduğunu düşünüyoruz" değerlendirmesini yaptı.

Goldman stratejistleri "piyasaların enflasyon veya büyümede yaşanacak şahin sürprizlere karşı kırılgan olduğunu düşünüyoruz." ifadelerini kullandı.

Bu arada ABD'nin 10 yıllık tahvil faizi düşüş eğilimini sürdürerek yüzde 2,53 ile 5 Nisan'dan bu yana en düşük seviyeye geriledi. Böylelikle 2-10 yıllık tahviller arasındaki getiri eğrisi -32 baz puan ile ters trendini kuvvetlendirmeyi sürdürdü.

Küresel piyasalarda yön aşağı

 

ABD 10 yıllık tahvilleri yüzde 2'yi görebilir

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)