E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıGoldman: TL, peso ve rant en iyi carry trade parası---

Goldman: TL, peso ve rant en iyi carry trade parası

Goldman: TL, peso ve rant en iyi carry trade parası
20 Temmuz 2017 - 13:44 borsagundem.com

Goldman Sachs stratejistleri, lira, peso ve randın şu an en çekici carry trade paraları olduğunu düşünüyor

Goldman Sachs, yatırımcılara, 8 ay önce bulunduğu gelişen piyasalarda "carry trade" tavsiyesini geride bırakmalarını söyledi. 

Goldman Sachs stratejistleri Marty Young ve Michael Cahill, müşterilere yazdıkları notta, Bankanın Brezilya Reali, Rus Rublesi, Hint Rupisi ve Güney Afrika Randı alırken Kore Wonu ve Singapur Dolarında kısa pozisyon alma yönündeki tavsiyesine uymanın yüzde 9.7'lik bir getirisi olacağını belirtti. Goldman Sachs gelişen piyasa paraları konusunda genel olarak pozitif olsa da, analistler, real, ruble ve rupinin gelecek aylarda daha da güçlenmesinin olası olmadığını belirtti. 

Faiz oranlarının düşük olduğu ülke paralarıyla daha yüksek getirili para birimleri satın alarak kar elde eden carry trade yatırımcıları, yılın ilk yarısında dolar zayıflarken iyi iş çıkardı. Yatırımcılar, gelişen piyasa varlıklarındaki getiri avantajının, gelişmiş ülke merkez bankalarının önümüzdeki aylarda parasal teşviği azaltarak faizleri yükseltmesiyle azalabileceği beklentisi içerisinde.  

Goldman Sachs stratejistleri, Meksika Pesosu, Türk Lirası ve Güney Afrika Randının şu an en çekici carry trade paraları olduğunu söyledi. 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • KILIÇ20 Temmuz 2017 14:36

    TL İÇ PİYASADA ZAMLARLA SÜREKLİ DEGER KAYBI YAŞARKEN DÖVİZE KARŞIDA ERİYOR BU SEBEPLE VATANDAŞ DÖVİZE YÖNELMEK ZORUNDA KALIYOR MERKEZ BANKASI VE HÜKÜMETİMİZ ÇARE BULMALI.