E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaGoldman: Tercih edilmeyen hisseler aşıyla yükselebilir---

Goldman: Tercih edilmeyen hisseler aşıyla yükselebilir

Goldman: Tercih edilmeyen hisseler aşıyla yükselebilir
21 Eylül 2020 - 17:42 borsagundem.com

Goldman Sachs yatırımcıların tercih etmediği değer hisselerinin aşının bulunmasıyla yükselişe geçebileceğini söyledi

BORSAGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Goldman Sachs, korona virüse karşı bir aşı geliştirilmesi halinde, en çok yükseliş görecek hisselerin değer hisseleri olduğunu açıkladı. Değer hisseleri genelde temettü, getiri ya da satış rakamları gibi faktörlerin olumlu olmasına kıyasla muadillerine göre düşük fiyatta seyreden hisselerdir. Bankadan yapılan açıklamada “değer” hisselerine yapılan yatırımlar, korona virüs aşısı tahminlerine dahil olmak için en iyi yol. Bankanın bu açıklaması, yatırımcılar arasında kabul gören geleneksel görüşü tersine çevirdi ve hisse senedi piyasasının en az sevilen üyelerine potansiyel bir artış atfetti.

Banka bir araştırma notunda değer hisselerinin, yani fiyatları düşük görünen hisselerin, korona virüse karşı aşı geliştirilmesi haline ralli görecek hisseler olduğunu söyledi. Goldman, fon yöneticileri arasındaki genel kanı olan, döngüsel hisselerin (getirileri ekonomik gelişmelere bağlı olarak değişkenlik gösteren şirketler) aşı bulunma ihtimalinden en fazla fayda görecek olan hisseler olduğuna dair görüşlere karşı çıktı.

David Kostin liderliğindeki bir ekip tarafından yazılan not birkaç yıldır süren bir tartışmaya yeni bir katkıda bulundu. Johnson & Johnson, Procter & Gamble ve Home Depot gibi değer hisselerinin, iyi performans göstermesi için kaç yıl geçeceğine dair sorular soruluyor. Kostin ve ekibinin bu konuya dair cevabında, yatırımcıların değer/büyüme skalasını genelde döngüsel/savunmacı ayrımıyla birleştiriyor olmasını hatırlattı.

Halbuki döngüsel hisseler, geleceği ekonominin performansına bağlı olan hisselerdir. Hava yolu şirketleri ve oteller gibi. Savunmacı şirketlerse, her yıl şartlar ne olursa olsun aynı performansı gösterirler: gıda perakendecileri gibi.

Kostin’in ekibi notta şöyle dedi: “Yatırımcıların ortak görüşü döngüsel hisselerin bir aşı bulunması halinde yüksek performans göstermeye başlayacağı yönünde … ancak değer aşı beklentileriyle pozitif bir korelasyon oluşturdu. Döngüsel ve savunmacı hisse sepetimizse tam anlamıyla aşı konusunda herhangi bir tepki vermedi.”

Goldman, ağustos sonunda yaptığı açıklamada, 2021’in ilk çeyreğinde aşı bulunma ihtimalinin %40’tan %20’ye yükseldiğini ancak döngüsel hisselerin bu süreçte yerinde saydığını söyledi.

Aynı dönemde Russell 1000 Değer endeksi, Russell 1000 Büyüme endeksinin %3’ten fazla önüne geçti.

Başarılı bir aşı bulunduğu takdirde, değer hisselerinde yükseliş başlayacak. 2020’nin başından bu yana MSCI USA Value, %25,7 değer kazanırken MSCI USA Growth (Büyüme) %36,4’e çıktı.

Goldman’ın analistleri korona virüsün piyasalar üzerindeki sıra dışı etkisinin, normalde tercih edilen hisselerin en hızlı iyileşme gösterecek hisseler olmayabileceğini ortaya çıkardığını söyledi.

Goldman’ın notunda “Korona virüs şokunun benzersiz doğası nedeniyle, bir sektörün geleneksel ekonomik hassasiyeti, her zaman olduğundan daha önemsiz. Özellikle de kazançların, aşının bulunmasıyla birlikte nerelerde yükseliş göstereceği düşünüldüğünde” dendi.

Analister gıda, içecek ve tütün sektörleri grubunun yükselen aşı ihtimalleriyle en güçlü pozitif korelasyon kuran sektörler olduğunu söyledi.

Teknoloji, donanım, ekipman, yarı iletkenler ve perakende gibi tümü döngüsel olan sektörlerse aşı ihtimaline karşı en zayıf korelasyonu gösterdi.

Ancak bankaya göre, hammadde ve sermaye malları gibi geleneksel döngüsel sektörler, aşı bulunma ihtimaliyle en çok korelasyon kuran hisseler arasında yer aldı.

Aynı zamanda nota göre, ABD başkanlık seçimleri de yakın gelecekte değer hisseleri için iyi bir itici güç rolü oynayabilir.

Wall Street yatırımcısı uyardı: İkinci dalga hisseleri vuracak

 

Wall Street’te ikinci satış dalgası bekleniyor

 

Wall Street’te korkutucu beklenti! Kayıp 10 yıl

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • bozkurt21 Eylül 2020 22:41

    hubvc olabilir

  • Orhan Irmak26 Eylül 2020 14:05

    HUBV nin 1.20 kuruştan 50 TL ye gittiğini ve devamında 💯 de 50 BEDELLİ yaptığını yaptığı BEDELLİ nin Rüçhan Hakkını hisse başına 13 TL den kullandırdığını unutmayın

  • ALİ HAYDAR TANRIKULU21 Eylül 2020 21:18

    Aşı çıktığı an borsalar çöker.çünkü beklenti  bitmiş olup satış gelmesi gerekir .tüm ülkelerde hisse senetleri 3-5 kat artmış durumda.ben inanmıyorum.garibanlara yıkacaklar.