E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaGoldman: Sterlin 3 yılın zirvesine tırmanabilir---

Goldman: Sterlin 3 yılın zirvesine tırmanabilir

Goldman: Sterlin 3 yılın zirvesine tırmanabilir
13 Mart 2019 - 15:06 borsagundem.com

Goldman Sachs notunda Brexit tarihinin ertelenmesi durumunda sterlinin euro karşısında üç yılın zirvesine çıkabileceği belirtildi

Goldman Sachs Group Inc.'e göre Brexit sürecinin uzaması, Avrupa Birliği (AB) ile daha yakın bir ilişkinin kapısını araladığı için sterlin için iyi haber anlamına geliyor.

ABD'li bankanın notunda, Brexit tarhinin ertelenmesinin “daha yumuşak sonuçlar” doğurması durumunda sterlinin euro karşısında (2016'daki Brexit referandumundan bu yana görülmeyen) 80 pence'e kadar gelebileceği belirtildi.

Goldman'a göre daha yumuşak sonuçlar arasında gümrük birliği, ortak pazar üyeliği veya ikinci referandum seçenekleri var.

Goldman stratejisti George Cole, bankanın modellerinin euro/sterlinde hala Brexit ile ilişkili yaklaşık yüzde 5'lik bir primi işaret ettiğini belirtti.

Giderek artan genel seçim ihtimali gibi risklerin hala bulunduğunun altı çizilen banka notunda, anlaşmasız çıkış senaryosunun sterlinin euroyla aynı değere gelmesiyle sonuçlanabileceği ifade edildi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)