E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaGoldman Sach’tan banka hissesi önerileri---

Goldman Sach’tan banka hissesi önerileri

Goldman Sach’tan banka hissesi önerileri
06 Kasım 2020 - 13:59 borsagundem.com

ABD bankacılık devi Goldman Sachs yükselmesini beklediği banka hisselerini açıkladı. Banka ayrıca Lloyds hisselerinin satılmasını önerdi

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİKorona virüs sürecinde oluşan dev kredi kayıpları nedeniyle banka hisseleri dev kayıpları nedeniyle banka hisseleri büyük düşüşler gösterdi. Banka hisseleri yatırımcıları ise hangi bankaya yönelecekleri konusunda tereddüt yaşıyorlar. Financial News’in haberinde Goldman Sachs analistleri hangi bankaların hisselerine yönelmenin gerektiği konusunda açıklamalarda bulunuyor.

Habere göre Goldman Sachs yatırımcılara HSBC, NatWest ve Standard Chartered hisselerine yönelmelerini ve Lloyds Bankacılık Grubu hisselerini satmalarını öneriyor.

Goldman Sachs Analistleri, “Uluslararası İngiliz banka isimlerini tercih ediyoruz. Çeşitlendirilmiş işletme modellerinden ve karşılaştırmalı olarak Asya ekonomik döngüsünde daha fazla bulunmalarından fayda sağlayacağını gördüğümüz Standard Chartered ve HSBC hisselerine al tavsiyesi veriyoruz” ifadelerine yer verdi.

Goldman Sachs İngiltere bankalarına ilişkin yaptığı yorumlarda, “Düşük değerlemeleri ve daha korumacı bilanço defterini değerlendirerek yerel anlamda NatWest’i tercih ediyoruz. İngiltere kredi döngüsüne en fazla maruz kaldığını gördüğümüz Lloyds için sat tavsiyemizi koruyoruz” görüşlerine yer verdi.

4 Kasım'da yayınlanan notta, uluslararası İngiliz bankalarının üçüncü çeyrek raporları üzerinde duruldu. Goldman analistleri Martin Leitgeb, Markus Pops, Andrews Scheriau ve Gurpeet Singh Sahi İngiltere bankalarının risk ağırlıklı varlıklarına karşı bankaların ana sermayesini ölçen ‘CET1’ oranının arttığını belirtiyorlar. Bu bankaların sermaye geri dönüşlerinde daha iyi bir pozisyonda başladıkları anlamına geliyor.

Analistler, öngörülen jeopolitik risklerdeki artışını ve moratoryumla ilişkili kredi yükünü HSBC'nin başlıca riskleri olarak sıralanmayı sürdürdüğünü belirtirken, Lloyds Bankacılık Grubu için önemli maliyet düşüşleri konusunda uyardılar.

İngiltere 5 Kasım'da ülke çapında ikinci karantina sürecine başladı. Karantina kararı milyonlarca İngiltere vatandaşının mortgage, kredi ve kredi kartı ödemelerindeki hükümet onaylı erteleme haklarının sona ermesinden birkaç gün sonrasında geldi. İngiltere Maliye Bakanı Rishi Sunak Kovid-19 sürecinden zarar gören işletmelerin destek kredilerine başvuruda bulunulması için verilen süreyi uzattı.

Dünyanın her yerinde geçerli tek bir hesap dönemi başlıyor

 

Wall Street seçim karmaşasını sevdi

 

Wall Street'te hisse senetleri niçin yükseliyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)