E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaGoldman Sachs'tan Türkiye'deki enflasyon yorumu---

Goldman Sachs'tan Türkiye'deki enflasyon yorumu

Goldman Sachs'tan Türkiye'deki enflasyon yorumu
27 Şubat 2017 - 09:35 borsagundem.com

Goldman Sachs, Türkiye'de çekirdek ve manşet enflasyonun yıl sonuna kadar yüksek kalmasını bekliyor

Goldman Sachs, Türkiye'de çekirdek ve manşet enflasyonun yıl sonuna kadar yüksek kalmasını beklediğini bildirdi.Cuma günü açıklanacak enflasyon rakamlarına ilişkin beklentilerini ortaya koyan Goldman Sachs, çekirdek enflasyonun yüzde 7,7'den yüzde 8,3'e ve manşet enflasyonun yüzde 10,1'e yükselmesini beklediklerini vurguladı.Çekirdek enflasyoun 2017 ikinci çeyrekte yüzde 9'un üzerine
çıkacağını tahmin eden Goldman Sachs, Şubat ayı enflasyonun yukarı yönlü sürpriz yapsa da TCMB'nin güçlü şekilde tepki vermesini beklemediklerini de vurguladı. Goldman Sachs, TCMB'den güçlü tepki beklememesine neden olarak,Baka'nın hali hazırda ortalama borçlanma maliyetini likiditeyi sıkılaştırarak 200 baz puan artırmış olmasını, enflasyonu indirmek için vergi indirimleri ve arz taraflı tedbirlerin üzerinde durulmasını ve Nisan referandumu öncesi TCMB'in politika değişikliği yapmak istemeyeceği öngörülerini işaret etti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)