E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaGoldman Sachs'tan Türkiye için olumsuz yorum---

Goldman Sachs'tan Türkiye için olumsuz yorum

Goldman Sachs'tan Türkiye için olumsuz yorum
14 Nisan 2017 - 08:31 borsagundem.com

Goldman Sachs, "Referandum sonucu ne olursa olsun Türkiye'nin cari ekonomik trendleri sürdürülemez" yorumunda bulundu

Türkiye'de 16 Nisan'da yapılacak referandumdan çıkabilecek sonuçları değerlendiren Goldman Sachs, referandum sonucu ne olursa olsun Türkiye'nin cari ekonomik trendlerinin sürdürülebilir olmadığını finansal istikrarın sürdürülmesi ve enflasyonun hedef aralığa geri etirilmesi için parasal ve mali politikanın sıkılaştırılmasının gerekeceğini savundu.
Piyasanın referandumdan 'evet' çıkması olasılığını yüzde 75 olarak gördüğünü ve buna göre pozisyon aldığını belirten Goldman Sachs, "Bir 'hayır' sonucu çıkması halinde piyasada sürpriz faktörünün ciddi şekilde büyük olacağını düşünüyoruz. 'Evet' sonucu çıkması halinde sonuç büyük ölçüde fiyatlanmış olacak" değerlendirmesini yaptı. 'Evet' sonucu çıkması halinde reaksiyonun siyasi ortamda yaşanacak değişime, politikaların gelecekte uygulanacak yönlerine bağlı olacağını belirten Goldman Sachs, 'hayır' çıkması halinde ise piyasanın bir erken seçim olasılığın fiyatlamasını beklediklerini vurguladı. Goldman Sachs, "Hayır çıkması halinde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın AKP ve parlamento içinde desteğini artırırak insiyatifi geri kazanmak isteyeceğini düşünüyoruz" görüşünü ifade etti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (9)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)