E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaGoldman Sachs'tan piyasaların dibini gösteren 3 işaret---

Goldman Sachs'tan piyasaların dibini gösteren 3 işaret

Goldman Sachs'tan piyasaların dibini gösteren 3 işaret
31 Mart 2020 - 13:34 borsagundem.com

Goldman Sachs'a göre piyasalar halen dibi bulmadı. Yatırım bankası en aşağı noktayı görebilmek için üç şeye dikkat edilmesi gerektiğini söylüyor

BORSAGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Yatırımcılar geçen haftadan beridir günler süren sert ayı piyasasının bittiği ümidiyle ralli yapıyor fakat uluslararası yatırım bankası Goldman Sachs halen en kötüsünün bitmediği konusunda uyarıyor. Fortune'un haberine göre Golman Sachs piyasalarda dibi bulabilmek için üç göstergeye işaret ediyor.

Geçen hafta piyasalar Salı gününden başlayarak Perşembe seansına kadar toparlandı ve S&P 500 bu dönemde yaklaşık %18'lik bir artış yakaladı. Fakat Goldman Sachs’a göre bu heyecanlanacak bir şey değil. Uluslararası yatırım bankası paylaştığı notta S&P 500’ün Eylül 2008’den Aralık ayına kadar %9 veya daha fazla oranlarda 1 ila 6 günü kapsayacak şekilde yükselmeler gösterdiğini hatırlatıyor. “Bazı ralliler %19’luk oranlara kadar varıyordu.” Fakat bu yükselişler piyasaların dip noktasına ulaştığı Mart 2009 tarihine kadar sürekli olmadı.

Goldman Sachs notunda piyasa atmosferinin aksine kötümser bir yorum bulunuyor, “Taktiksel olarak bizim düşüncemiz piyasaların gelecek haftalarda daha düşük seyredeceği yönünde.”

Bu yorum ABD merkezli medya şirketi CFRA’in başındaki isim Sam Stovall için de mantıklı. “Tarih yatırımcılara düşüşleri yeniden test etmeyi tavsiye eder” diyen Stovall, “Düşük seviyede bir ayı piyasası halihazırda yaşansa da yükselen volatilitenin inatçı olacağı bekleniyor” ifadelerinde bulundu.

Yatırım şirketi Great Hill Capital’in başındaki isim Thomas Hayes, dibi bulma konusunda “imkânsız görev” ifadelerini kullanıyor. Fortune dergisine konuşan Hayes, “Üstelik tam anlamıyla cevap verebileceğiniz temel bir veri olmadığından bu iki kat daha zor. Çünkü 2020 getirilerinin ne olacağına dair hiçbir şey bilmenin imkânı yok”

Goldman Sachs yatırımcılara dibin oluşması için 3 şeyin gerçekleşmesi gerektiğini söylüyor:

Korona virüsün yayılmasının yavaşlaması

Herkesin aklındaki en önemli soru işareti korona virüs vakalarındaki artış. Çin’de, Güney Kore’de ve son gelen verilere göre İtalya’da yavaşlayan yayılma trendi yatırımcıları umutlandırıyor. Goldman Sachs ise virüsün daha fazla yayılma ihtimalini göz önünde bulundurarak bu konu üzerindeki belirsizliğini koruyor.

Malî ve para politikası teşviklerinin gerçekten işe yaraması

FED’in ve ABD hükümetinin ortaya koyduğu politikalar oldukça olumlu gözüküyor. Bununla birlikte Goldman Sach, “bu politikaların borçlara, kapanan şirketlere ve işsizliğe etkilerini sadece zaman söyleyecektir” uyarılarında bulunuyor.

Yatırımcı konumlandırmalarındaki dip seviyesi ve akış

Son olarak firma yatırımcıların pozisyonlarına ve daha fazla dip olabilme sinyalini verebilecek piyasa akışına dikkat çekiyor. Banka açıklamasında teknik gözlemlerine göre halen satış yapılabilme seviyesinin gözlendiğini belirtiyor.

Piyasaları hayata döndürecek 4 adım

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Takipçi...01 Nisan 2020 00:07

    Herzaman yazılanın tersi oluyor. Altin içinde geçen hafta 1450 ons olacak dendi millet sattı 1666 dolara gitti ve hala 1600 dolar seviyesinde buralarda korku verilip sattırılıyor sonra da yukardan kucağa birakiyolar. Ytd.

  • Göktürk31 Mart 2020 22:58

    Arkadaşların dediği doğru şu durumda dünyada ölenlerin sayısı 38bin kişi daha bunun ucu açık dert girdimi bedene borsada fayda etmez

  • Naber 31 Mart 2020 22:33

    İnsanların hayatı tehlikede ne borsası

  • Serkan 31 Mart 2020 16:25

    Bu tip haberler çok yanlış . Piyasalar dönmüş gibi davranmaya çalışsada insanlar inanmıyor çünkü riskler geçmedi aksine daha da riskler artıyor. İnsanları yanlış yönlendirmeyin. 

  • Aks1531 Mart 2020 17:16

    Sanırim sadece basligi okumussun. Yazida zaten dip daha gelmedi bekleyin diyor