E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıGoldman Sachs'tan euro/dolar tahmini---

Goldman Sachs'tan euro/dolar tahmini

Goldman Sachs'tan euro/dolar tahmini
13 Mayıs 2016 - 21:56 borsagundem.com

Goldman Sachs Group Inc., yıl sonunda doların 1 euroya eşitleneceği tahminlerinden vazgeçen bankalar arasında girdi

Goldman Sachs Group Inc., yıl sonunda doların 1 euroya eşitleneceği tahminlerinden vazgeçen bankalar arasında girdi.

New York merkezli banka, Deutsche Bank AG'nin, merkez bankası politika görünümünün değiştiğini söyleyerek, 2016'da euronun 1 dolara ya da daha aşağıya düşeceği tahmininden vazgeçme kararına katıldı.

Robin Brooks'un öncülük ettiği analistler, Goldman Sachs'ın 12 ay içinde euronun 1.05 dolardan işleç göreceğini belirtti. Bir önceki tahmin ise 95 sentti. Euromoney dergisine göre, bir gün önce dünyanın en büyük döviz traderı Deutsche Bank'ın yıl sonu tahminini 1.05'ten 1 euroya yükselttiğini yazmıştı.

Stratejist ve yatırımcılar, Avrupa Merkez Bankası gevşeme politikasının ortak para birimini aşağı çekmekte başarısız olmasının ardından, euro beklentilerini revize ediyor. Euro, 31 Aralık'tan beri yaklaşık yüzde 4 yükselerek, yıl başındaki ankete katılan analistlerin yüzde 80'inin tahminini boşa çıkarttı. Ayrıca 14 bankanın 2016 yılında euronun dolarla eşitleneceği ya da daha da aşağı ineceği tahminini, Bloomberg anketine göre sadece 5 banka koruyor.

Robin Brooks, "AMB'nin kısa vadede etkili bir şekilde gevşeme yapabileceğinden şüphe duyuyoruz." dedi ve "Tahminleri yanıltan temel göstergeler değil merkez bankasının davranışları oldu." diye yazdı.

Euro, New York'ta saat 13:14 itibariyle 1.1290 dolar seviyesinde seyrediyor.

Her iki banka da, uzun vadede euronun zayıflayacağı tahminini koruyor.

Goldman Sachs, 90 sent olan önceki tahmininden daha yüksek olarak, euronun 24 ay içinde 95 sente gerileyeceğini ve 36 ay içinde ise 90 sente ineceği tahmininde bulundu.

Deutsche Bank ise, euroyu 2017 sonunda 90 sentte görüyor. Bu da bankanın 85 sent olan önceki tahmininden daha yüksek.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)