E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıGoldman Sachs'tan dolar açıklaması---

Goldman Sachs'tan dolar açıklaması

Goldman Sachs'tan dolar açıklaması
16 Mart 2016 - 13:50 borsagundem.com

Goldman Sachs, Fed politikasını normalleştirirse dolar yüzde 10 ila yüzde 15 yükselebilir

Aralarında Robin Brooks'un da olduğu Goldman Sachsanalistleri, hazırladıkları bilgilendirme notunda, dolarrallisinin bitişten uzak olduğunu ve eğer Fed, beklendiğiüzere, politikasını normalleştirme doğrultusunda hareket ederse, doların mevcut seviyelerinden yüzde 10 ila yüzde 15 daha yükselebileceğini kaydetti.

Goldman analistleri, dolardaki yükselişin, normalleşmenin henüz yeni başlamış olmasından dolayı, bitişten uzak olduğunu kaydettiler.

Goldman Sachs, "Fed'in bugün, bu yıl üç ve 2017 yılında dört faiz artrımı anlamına gelen para politikasını normalleştirmeye devam etmek istediğinin işaretini vermesini bekliyoruz. Açıklamada ise risklerin 'neredeyse dengeli' olduğunu işaret edilebilir" dedi.

Goldman analistleri, doların G-10 ülkelerinin para birimleri karşısındaki güçlü seyrinin, para politikası farklılaşmasını yansıttığını ve bundan yön bulduğunu belirttiler.

Bilgilendirme notunda, Federal Açık Piyasa Komitesi'nin (FOMC) Nisan ayındaki toplantıdasıkılaştırma seçeneğini açık bırakabileceği beklentisi ile birlikte, toplantı sonucunun, piyasanın fiyatladığından daha şahin olmasının beklendiği kaydedildi.

Dolar Fed öncesi yükseliyor

 

Altın düşer mi?

 

Spekülatör ve yatırımcı nasıl anlaşılır?

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)