E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaGoldman Sachs'tan 5 büyük 2021 tahmini---

Goldman Sachs'tan 5 büyük 2021 tahmini

Goldman Sachs'tan 5 büyük 2021 tahmini
12 Kasım 2020 - 10:23 borsagundem.com

Goldman Sachs, 2021 yılının ortalarına doğru ABD’de yeterli dozda korona virüs aşısı bulunacağını tahmin ediyor

BORSAGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Goldman Sachs’ın hazırladığı 39 sayfalık rapora göre, iyi giden ekonomik koşullar, önümüzdeki yılın sonuna kadar, S&P 500’de %15 oranında bir yükseliş sağlayabilir. Goldman’ın açıkladığı 39 sayfalık rapor, şirketin hisselerden ekonomiye, Georgia Senatosu’ndaki gelişmelerden para politikalarına her konuda tahminlerini içeriyor.

Goldman, Pfizer’in korona virüs aşısı adayının ve belki de testleri sürmekte olan birkaç diğer aşının, Ocak ayında Amerikan Gıda ve İlaç Dairesi (FDA)’nden acil durum izni alabileceğini bekliyor. 2021 yılının ortalarında, ABD nüfusunun tamamının aşıya erişimini sağlayacak yeterli dozda aşının mevcut olacağı tahminler arasında.

Bu gelişme, ekonomide beklenen V şeklinde iyileşme için kilit önem taşıyor. Goldman analistleri V şeklinde iyileşmenin 2021 yılında da devam edeceğini ve 2020 yılında gayri safi yurtiçi hasılada görülen %3,9’luk kayba kıyasla, %5,3 büyüme sağlanacağını tahmin ediyor.

S&P 500 getirileri de aynı şekilde, gelecek yıl sert bir yükseliş göstererek %29 büyüme kaydedecek. Goldman analistleri, bu konuda “oldukça olumlu”.

Goldman analistleri, ABD Merkez Bankası (FED)’nın 2025 yılına kadar faiz oranlarını yükseltmesini beklemiyor. Bu durum, kredi maliyetlerini düşük tutarak ekonomik aktiviteyi teşvik edecek. Ancak beraberinde devasa kişisel, kurumsal ve hükümet borç yüklerinden kaynaklanan sistemik riskleri getirecek.

Şirket aynı zamanda, cumhuriyetçilerin senatoda çoğunluğu sağlayacağını tahmin ediyor. Bunun sonucunda politikadaki belirsizlikler azalacak. Uzmanlar, demokrat başkan ve cumhuriyetçi çoğunluğundaki senatonun yaratacağı bu çıkmazın, hisseler için en iyi seçim sonucu olduğunu düşünüyor.

Bankanın stratejistleri, doların “yapısal bir aşağı yönlü hareket” içinde olduğuna inanıyor ve önümüzdeki yıl %6 değer kaybı yaşayabileceğini öngörüyor. Bu durum özellikle uluslararası şirketler için getirileri destekleyebilir.

Borsaların, pandemi ve ihtilaflı bir ABD başkanlık seçimi süreçlerinde gösterdiği direnç, David J. Kostin yönetimindeki Goldman analistleri tarafından “dikkat çekici” olarak tanımlandı.

Analistler, “Pfizer’den gelen aşı duyurusu, normalleşmeye giden bir yolun mümkün olduğunu ve değer hisselerindeki yüksek performansı tetikleyebileceğini gösterdi” dedi. Analistlere göre, büyüme hisseleri de çekiciliğini korumaya devam edecek. Goldman analistleri, çoğunlukla teknoloji sektöründeki büyüme hisselerinin, ekonomik büyümedeki yavaşlama ve düşük faiz oranları tarafından desteklendiğini hatırlatarak, bunun yakın zamanda değişmeyeceğini bildirdi.

Borsalarla ilgili tahminlerine yönelik, Goldman, “korona virüsün izleyeceği yol ve kurumsal gelirlere olan etkisi en büyük ‘bilinen bilinmez’ risk olarak kalmaya devam edecek” dedi. Ancak aşı adaylarının testlerindeki olumlu gelişmelere rağmen, “aşının güvenirliliği ve dağıtımıyla ilgili belirsizlik devam ediyor. Aynı şekilde aşının ekonomik aktivite üzerindeki etkisinin ne olacağı da belirsizliğini koruyor” ifadeleri kullanıldı.

FED’in Pazartesi günü açıkladığı Finansal İstikrar Raporu’nda, mali teşvik ve düşük faiz oranları da dahil olmak üzere “hızlı ve güçlü politika yanıtları” beklenenden daha iyi bir ekonomik iyileşmeye neden olduğu söylendi.

Ancak, virüs kontrol altına alınamazsa ve yeni bir ekonomik teşvik paketi gelmezse, özellikle enerji, hizmet ve seyahat sektörlerinde “yatırımcıların risk algısı hızla değişim gösterebilir” ifadesi kullanıldı.

Enflasyon ve faiz oranları, Goldman’ın raporunda gelecek için kilit bir risk taşıyor. Analistler aşırı yükselen değerlemelere dikkat çekerek, bunların FED’in 2025 yılına kadar yükseltmeyeceği tahmin edilen tarihi seviyelerde düşük faiz oranları ve FED’in “inanılmaz derecedeki” desteğinden kaynaklandığını söyledi.

Aşı beklentileri küresel piyasalarda olumlu görünümü korudu

 

Küresel piyasalarda veri gündemi yoğun

 

Piyasalar neleri fiyatlıyor?

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)