E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriGoldman Sachs'ın hisse başı karı 3.72 dolar---

Goldman Sachs'ın hisse başı karı 3.72 dolar

Goldman Sachs'ın hisse başı karı 3.72 dolar
19 Temmuz 2016 - 14:43 borsagundem.com

Goldman Sachs'ın 2. çeyrek karı 1.82 milyar dolar oldu

Goldman Sachs Group net karı 2016'nın 2. çeyreğinde yıllık yüzde 74 artışla beklentileri aştı. Kanuni ödemelerin düşmesi ve sabit getirili varlık gelirlerinin beklentileri aşması şirketin karının beklentilerin üzerinde gerçekleşmesinde etkili oldu.

Net kar 1.82 milyar dolar ya da hisse başına 3.72 dolara yükselirken, geçtiğimiz yılın aynı döneminde şirketin karı 1.05 milyar dolar ya da hisse başına 1.98 Dolar olmuştu. Analistlerin Hisse başına kar tahmini 3.05 dolar seviyesindeydi.

Goldman Scahs'ın 61 yaşındaki CEO'su Lloyd Blankfein tahvil işlemlerinde yıllardır süren düşüşün önüne geçmek için çalışan çıkararak teknolojiye yatırım yapıyor ve uzun yılların en büyük maliyet azaltıcı önlemlerini alıyor. Bu yıl yaklaşık 400 çalışan azaltıldı. Bu çalışanlar arasında menkul kıymetler birimindeki traderler ve satış çalışanları da vardı.

Blankfein açıklamasında, "Müşterilerimize çeşitli alanlarda hizmet vererek ve işlerimizi etkin bir biçimde yöneterek güçlü sonuçlara ulaştık" dedi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)