E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriGoldman Sachs’a Google’dan transfer---

Goldman Sachs’a Google’dan transfer

Goldman Sachs’a Google’dan transfer
13 Temmuz 2022 - 09:47 borsagundem.com

Goldman Sachs, yeni kuracağı inovasyon ekibi için Google’dan Jared Cohen’i transfer etti.

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Goldman Sachs, bankanın Uygulamalı İnovasyon Ofisi’nin başına teknoloji devi Google’dan Jared Cohen’i transfer etti. Financial Times’tan Joshua Franklin’in haberine göre, Goldman Sachs CEO’su David Solomon’un çalışanlara gönderdiği notta, Cohen’in bu görevi uzun süredir Goldman Sachs’ın eş bilgi sorumlusu ve uzun süredir de ortağı olan George Lee ile birlikte yürüteceği aktarıldı. Cohen, Goldman Sachs’ta ayrıca küresel ilişkilerden sorumlu olacak. Lee ve Cohen, Ekim ayına kadar Solomon’a karşı birlikte sorumlu olacak.

İlk transferi değil

Borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre, Jared Cohen, Wall Street bankalarının Big Tech diye tabir edilen şirketlerden yaptığı ilk transfer değil. Kripto piyasaları başta olmak üzere yeni gelişen piyasalar ve bu piyasaların kendine has çalışma mekanizmaları, bankaları teknoloji şirketlerinden transferler yapma yoluna itiyor.

Cohen, Google’ın ana şirketi olan Alphabet’in araştırma geliştirme birimi olan Jigsaw’un kurucusu ve CEO’suydu. Cohen ayrıca daha önce Condoleezza Rice ve Hillary Clinton yönetimindeki ABD dış ilişkiler politika planlama ekibinin bir üyesiydi.

Teknik uzmanlığını güçlendirmeye çalışıyor

Cohen, Goldmans Sachs’a teknoloji dünyasından katılan en son üst düzey yönetici olma özelliği taşıyor. Goldman Sachs, Cohen’den önce son olarak geçen yıl tüketici bankacılığı birimini yönetmesi için Uber’den Peeyush Nahar’ı transfer etmişti. Ekim ayında şirketin CIO’luğuna atanacak olan Marco Argenti de, Goldman Sachs’a 2019 yılında Amazon’dan transfer olmuştu.

Goldman Sachs yıllardır teknik uzmanlığını güçlendirmeye çalışıyor. 2014 yılında Solomon’un CEO’su olan Lloyd Blankfein’ın, Goldman’ın bir teknoloji firması olduğunu açıklaması da bunu kanıtlıyor.

Goldman Sachs’ın teknoloji alanında gerçekleştirdiği atılımın en görünür örneğini ise bankanın 2016 yılında başlattığı ve yalnızca dijital tasarruf ve kredi platformu olan Marcus oluşturuyor.

JPMorgan ve Goldman Sachs Rus tahvil işlemlerinden çekiliyor

 

Google merkezi ele mi geçirildi?

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)