E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaMakro EkonomiGoldman Sachs: Türkiye şaşırtıcı derecede güçlü büyüdü---

Goldman Sachs: Türkiye şaşırtıcı derecede güçlü büyüdü

Goldman Sachs: Türkiye şaşırtıcı derecede güçlü büyüdü
29 Mart 2018 - 16:26 borsagundem.com

Goldman Sachs, "Türkiye'nin 2017 yılı büyüme verisine ilişkin değerlendirmelerde bulundu

Türk ekonomisinin 3. çeyrekte ve 4. çeyrekte beklentilerin çok üzerinde gerçekleşen GSYH artışlarının etkisiyle 2017 yılının tamamında da şaşırtıcı derecede güçlü bir büyüme gösterdiği ifade eden Goldman Sachs, büyümenin yüzde 7,0 olan kendi beklentilerinin ve piyasa tahminlerinin üzerinde yüzde 7,4 olarak gerçekleştiğine dikkat çekti.

2018 yılında büyümenin, piyasa beklentilerine de paralel olarak yüzde 4 olmasını beklediklerini ifade eden Goldman Sachs, "Ancak hükümetin büyüme yanlısı politikaları bizim bu görüşümüz için yukarı yönlü risk yaratıyor. Başbakan Yıldırım hali hazırda yatırım projeleri için 128 milyar TL, 2017 GSYH'sının yüzde 4,1'i büyüklüğünde teşvik açıkladı" değerlendirmesini yaptı.

Ancak Goldman Sachs, cari işlemler açığında genişleme ile kötüleşen makroekonomik görünümün, çekirdek enflasyonda katılığın ve global finansal çarklarda sıkılaşmanın büyüme tahminleri için aşağı yönlü risk yarattığını da vurguladı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Ceylani29 Mart 2018 21:07

    Büyümüşüzdür canım yalan söyliyecekler değil ya.Yeterki küçüldüler demesinler hepsine razıyız.