E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaGoldman Sachs: TCMB er ya da geç duruşunu sıkılaştıracak---

Goldman Sachs: TCMB er ya da geç duruşunu sıkılaştıracak

Goldman Sachs: TCMB er ya da geç duruşunu sıkılaştıracak
05 Şubat 2018 - 14:06 borsagundem.com

Goldman Sachs tarafından, enflasyon verilerinin üzerinden yaptığı değerlendirmede Merkez Bankası'nın duruşunu sıkılaştırmasını beklediği belirtildi

Goldman Sachs, enflasyonda katılığın döviz kurunu baskı altında tutması ve bunun sonucu olarak TCMB'nin er ya da geç duruşunu daha da sıkılaştırmasını beklediklerini bildirdi.

TÜİK'in açıkladığı Ocak ayı enflasyon rakamlarını değerlendiren Goldman Sachs, Ocak ayında manşet enflasyonun gıda fiyatlarında düşüşün etkisi ile beklentilerin altında geldiğine işaret etti. Gıda enflasyonundaki düşüşte sebze fiyatlarının etkili olduğunu ifade eden Goldman Sacns, ancak bu düşüşün uzun süreli olmasını beklemediklerini, gıda enflasyonunun er ya da geç yükseleceğini öngördüklerini vurguladı. Çekirdek enflasyonun ise yavaş yavaş düşmesini beklediklerini ifade eden Goldman Sachs, "Bu nedenle enflasyonun yılın büyük bölümünde düşük çift haneli rakamlarda olacağını düşünüyoruz"değerlendirmesini yaptı.

Enerji ve gıda fiyatlarındaki baz etkisi dikkate alındığında manşet enflasyonda oynaklığın yüksek olacağını ve yılın ilk yarısı sonunda muhtemelen yeniden yükseleceğini savunan Goldman Sachs, "Enflayondaki katılığın kurları baskı altında tutacağı dikkate alındığında, TCMB'nin duruşunu er ya da geç daha da sıkılaştırmasını bekliyoruz. TCMB'nin ikinci çeyrekte Geç Likidite Penceresi-GLP faiz oranının 150 baz puan artıracağını tahmin ediyoruz. Ancak zamanla ve büyüklüğe göreceli olarak düşük bir güven besliyoruz" dedi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • mustafa aydin06 Şubat 2018 13:22

    bu koyunlar icin en az 500 bin tl ipotek istersiniz yani zengine verecez diyosunuz :))))) ne gerek vardiki zahmet etmissiniz