E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaGoldman Sachs: Piyasalarda 2020 sonunda rekor yükselişler olacak---

Goldman Sachs: Piyasalarda 2020 sonunda rekor yükselişler olacak

Goldman Sachs: Piyasalarda 2020 sonunda rekor yükselişler olacak
16 Eylül 2020 - 12:49 borsagundem.com

Goldman Sachs 2020 yılının sonunda hisse piyasalarında yeniden rekor yükselişler görüleceğini açıkladı

BORSAGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Goldman Sachs’ın yakın zamanda yaptığı bir açıklamaya göre, hisse piyasalarında son dönemde gerçekleşen satışlara rağmen, korona virüs aşısı ve ekonominin yeniden açılmasına dair yükselen iyimserlik, hisseleri yıl sonundan önce rekor yükselişlere yeniden yönlendirebilir.

Goldman S&P 500 için yıl sonu tahmininin 3,600 seviyesinde olduğunu belirtti. Bu da pazartesi günkü 3,383’lük kapanışa kıyasla %6’lık bir yükselişe işaret ediyor.

Goldman’ın ABD Stratejisti David Kostin “geçtiğimiz hafta gerçekleşen sert satışlara rağmen, ABD hisse piyasalarının gelecek aylarda göstereceği performanstan ümitliyiz” dedi.

S&P 500 şimdilerde, mayıs ayından bu yana gerçekleşen ilk iki haftalık kayıp sürecinden çıkış yollarını arıyor. Bu iki hafta süren kayıplar yalnızca 3 günde %10 düşüş gösteren, büyük teknoloji şirketlerinin hisselerinin Nasdaq Endeksi’nin düzeltme alanına girmesine neden olmasıyla tetiklenmişti. Goldman yakın zamanda gerçekleşen satışları “sapma hızında düzeltme” olarak tanımlamış ve iyimser bir tutum sergilemeye devam etmek için sebepleri açıklamıştı: Korona virüs aşısındaki ilerlemeler ve ekonominin yeniden açılması.

“Yakın zamanda piyasaya sürülebilecek bir aşı ihtimalindeki” artışa dikkat çeken şirket, S&P 500’ün 2021 yılı ortalarında daha da yükselerek 3,800 seviyelerine ulaşacağını tahmin ediyor. Bu da endeksin mevcut seviyelerinden %10’luk bir artış göstereceği anlamına geliyor.

2021 yılının ilk çeyreğinde korona virüs aşısının piyasaya sürülmesi ihtimalleri “sert bir şekilde artarken” Goldman 2021 yılı gayrisafi yurt içi hasılada, Wall Street’teki %3,9’luk tahminin oldukça üzerinde olan %6’lık bir büyüme öngörüyor.

Forbes’un haberine göre Kostin, “geçtiğimiz aylarda getiri revizyonları durma noktasına gelmiş olsa da, yeni bir canlanma bekliyoruz ve aşı alanındaki ilerlemeler tahminlerin yükselmesi için bir katalizör görevi görecek” dedi.

S&P 500 halihazırda tüm zamanların rekor seviyesi olan 3,588’in %5 altında. Korona virüs pandemisinin zirvesinde %30’dan fazla düşüş yaşadıktan sonra, endeks 23 Mart tarihindeki en düşük seviyesinden %50 oranında yükseliş gösterdi.

Piyasalar pazartesi günü aşı cephesinden gelen olumlu haberlerle birlikte hareketlendi. Oxford Üniversitesi’yle işbirliği yapan AstraZeneca, güvenlik nedenleriyle kısa bir ara verdikten sonra, üçüncü faz testlere devam ediyor.

Pfizer’in CEO’su Albert Bourla, pazar günü yaptığı açıklamada korona virüs aşısının ABD’de 2020 yılı sona ermeden dağıtılmaya başlanacağını söyledi. Goldman Sachs analistleri, “Korona virüs aşıları hızlı bir şekilde geliştirilmeye devam ediyor… önemli bir belirsizlik seviyesine rağmen, en muhtemel sonuçlardan biri en azından bir aşının bu yılın sonbahar aylarında FDA’dan onay alması” açıklamasında bulundu. Şirket aşı ne kadar kısa sürede ortaya çıkarsa, ekonomik iyileşme o kadar etkili olacak dedi.

Aşı haberleri risk iştahını etkilemeye devam edecek mi?

 

Goldman'dan aşı ile birlikte fırlayacak 19 hisse

 

Goldman Sachs borsalardan rekor bekliyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)