E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıGoldman Sachs petrol tahminini yükseltti---

Goldman Sachs petrol tahminini yükseltti

Goldman Sachs petrol tahminini yükseltti
16 Mayıs 2016 - 06:53 borsagundem.com

Goldman Sachs, piyasanın fazladan açığa geçmesi ile birlikte, petrol fiyat tahminlerini yükseltti

Goldman Sachs, piyasanın fazladan açığa geçmesi ile birlikte, petrol fiyat tahminlerini yükseltti.

Aralarında Damien Courvalin ve Jeffrey Currie'nin bulunduğu Goldman analistleri, 15 Mayıs tarihli e-posta raporunda, petrol piyasasının, depolama doyma noktasından uzaklaşarak, beklenenden çok daha önce, açık durumuna geçtiğini kaydetti.

Banka, Batı Teksas petrolü (WTI) için 2. çeyrek fiyat tahminini varil başına 35 dolardan 45 dolara yükseltti. Banka ayrıca, 3. çeyrek tahminini 40 dolardan 49 dolara, 4. çeyrek tahminini 45 dolardan 51 dolara ve 2016 yılının ümü için ise 38.40 dolardan 44.60 dolara yükseltti.

Goldman, Nijerya'daki arz kesintilerinin, İan'da artan üretimin ve talebin artacağı beklentisinin "dönüm safhasına" yaklaşılmasına neden olduğunu kaydetti.

Piyasanın fiziki yeniden dengelenmesinin "nihayet başladığını" kaydeden Goldman, 2016 yılının ilk çeyreğindeki günlük 1.4 milyon varillik piyasa fazlasının, 2. çeyrekte 71,000 varil açığa döneceği tahmininde bulundu.

Banka, 2016 yılında piyasa açığınıa geçişin, güçlenen talep ve düşen üretimden dolayı, Mart ortasındaki beklentilerinden bir çeyrek önce gerçekleştiğini belirtti.

Banka, 2017 yılı için tahminini varil başına 57.50 dolardan 52.50 dolara indirdi.

BloombergHT

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)