E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaMakro EkonomiGoldman Sachs: Merkez Bankası piyasaları şaşırttı---

Goldman Sachs: Merkez Bankası piyasaları şaşırttı

Goldman Sachs: Merkez Bankası piyasaları şaşırttı
07 Haziran 2018 - 16:58 borsagundem.com

Goldman Sachs, TCMB'nin faiz artırımı kararına ilişkin "faiz artırımı ekonomiyi yavaşlatmak için yeterince yüksek" dedi

Goldman Sachs, TCMB'nin bugün 125 baz puanlık faiz artırımı yaparak piyasaları şaşırtığını, yüzde 17,75 seviyesinde faizini ekonomiyi yavaşlatmak için yeterince yüksek olduğunu düşündüklerini bildirdi. Para Politikası Komitesi kararını değerlendiren Goldman Sachs, yapılan faiz artırımlarına rağmen enflasyonun, başka politikalarla telafi edilmedikçe yıl sonunda yüzde 13 olmasını beklediklerini vurguladı. Enflasyonun 3. çeyrekte tepe yapacağını düşündüklerini aktaran Goldman Sachs, TCMB'nin enflasyon düşmeden veya yurt içi talebin daha yavaş bir hızla büyüdüğüne dair açık kanıt görmeden faizleri düşürmleceğine düşündüklerini de ifade etti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • belirsizlik08 Haziran 2018 01:01

    seçimden sonra diyelim ki muharrem ince seçimi kazandı ohal kalkar bir iki demokratikleşme adımı atılır suriyede barış süreci hızlanır ve merkez bankası üzerindeki baskı kalkar ise direkt dolar 4 tl altına sarkar bu faiz oranları yeterli gelir ve konjoktüre göre zaman içinde geriler. tayyip bey seçilirse bence dolar faiz baskısı devam eder ekonomi için iyi olmaz. adam herkesle kavgalı istikrar yok güven yok.

  • mzd07 Haziran 2018 22:51

    gerçekten faiz yüksekliği yeterlimi görcez sevgili ekonomistler-dua edelim amerikan 10 lukları 4 e yaklaşmasın avrupa hızlı faiz artışına girmesin

  • mehmet yılmaz07 Haziran 2018 18:33

    ayılar(yabancılar) 20 hafta aşağıya düşen ballara(hisselere) girdiler.

  • Son durak07 Haziran 2018 17:33

    Yabancı gelenin eline malı dayadı aktroller başlar şimdi 150 binler geliyor diye

  • mehmet yılmaz07 Haziran 2018 18:36

    sen sondurakta 20 hafta elinde doları tut yıl sonunda yerleşik iş insanı görünümünde yabancılar gelir 4 tl den alırlar elindeki BANKANOTLARINI.