E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaGoldman Sachs: Halka arz şirketlerinin ömrü kısa---

Goldman Sachs: Halka arz şirketlerinin ömrü kısa

Goldman Sachs: Halka arz şirketlerinin ömrü kısa
20 Ocak 2021 - 12:20 borsagundem.com

Wall Street’in en büyük yatırım bankalarından Goldman Sachs’ın CEO’su David Solomon halka arz şirketlerinin uzun vadede sürdürülebilir olmadığını öngörüyor

BORSAGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Goldman Sachs CEO'su David Solomon, büyük yatırım bankalarının milyarlarca dolar almasına izin veren özel amaçlı satın alma şirketlerindeki (SPAC) eşi görülmemiş patlamanın bu yıl da devam etmesini olası görmüyor.

Financial News’in haberine göre Solomon dördüncü çeyrek bilançolarını açıklarken, şirket satın almaları finanse etmek için halka arz yoluyla para toplayan söz konusu şirketlerin faaliyet seviyelerinin orta vadede sürdürülebilir olmadığı görüşünü paylaştı.

SPAC şirketleri 2020 yılında finans dünyasının en yüksek kademelerinde çalışan bankacıların yatırım aracı haline gelirken aynı zamanda basketbol efsanelerinden Shaquille O’Neal dahil olmak üzere birçok ünlü ismin şirket lansmanlarına da sahne oldu.

Solomon konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Şu anki faaliyet seviyelerinin çok güçlü olduğunu düşünsem de orta vadede sürdürülebilir olduğu görüşünde değilim. Zaman içerisinde bir şekilde faaliyetlerin biçim veya form düzeylerini aşağı çekecek bir şey biliyorsunuz ki gerçekleşecektir” dedi.

Bankaların geçtiğimiz yıl SPAC şirketlerinin halka arzı üzerinden aldıkları ücretler 3,4 milyar dolar. Bu halka arzların hemen hemen tamamı ABD’de gerçekleşti. Elde edilen söz konusu gelir bugüne kadar halka arz şirketlerinden elde edilen herhangi bir yıllık kazancın beş katı seviyesinde.

ABD bosalarında listelenen SPAC şirketleri 82 milyar dolar para topladı. Bu alanda en başarılı olan iki banka Credit Suisse ve Citigroup yüklenici ücretlerinin %30’unu aldı. Goldman Sachs söz konusu sıralamada üçüncü oldu.

Solomon Goldman Sachs’ın yatırım bankacılığı alanında birinci olmayı hedeflerken, “SPAC ligi sıralamasında bir numara olmak için çaba göstermediklerini” belirtti.

Dev bankanın CEO’su SPAC halka arzları hakkında, “Biz de katılıyoruz. Ancak içerisinde bulunmanın en avantajlı olduğu durumları tercih ederek katılım gerçekleştirmeye çalışıyoruz” dedi.

Teşvik paketinin acısı borsalardan daha sonra çıkacak

 

Yükselen borsalarda güvenli yatırım nasıl yapılmalı?

 

Borsa İstanbul'da karışık seyir izleniyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ..20 Ocak 2021 12:35

    Vayy... xbank düşüyor halkbank düşüyor.xbank çıkıyor halkbank düşüyor yada artmıyor. Önlem ne zaman alınacak?