E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıGoldman Sachs: Bitcoin 100 bin dolar olabilir ---

Goldman Sachs: Bitcoin 100 bin dolar olabilir

Goldman Sachs: Bitcoin 100 bin dolar olabilir
07 Mart 2021 - 14:35 borsagundem.com

Goldman Sachs, Bitcoin’in gördüğü yüksek kurumsal talep nedeniyle müşterilerinin %76'sının Bitcoin fiyatının bu yıl 100 bin dolara ulaşabileceğini beklediğini açıkladı

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Yatırım bankalarının ve kurumsal şirketlerin radarına giren Bitcoin için yeni tahminler, kripto parada yönün hala yukarı olduğunu gösteriyor. Goldman Sachs yetkilileri, müşterilerinin %76'sının Bitcoin fiyatının 100 bin dolara yükselmesini beklediğini açıkladı. 

Küresel yatırım bankası Goldman Sachs yetkilileri, herhangi bir azalma belirtisi olmadan Bitcoin’in büyük kurumsal talep gördüğünü açıkladı. Goldman’ın kurumsal müşterileriyle yapılan bir anket, kurumsal müşterilerinin % 61'inin kripto para birikimlerini artırmayı beklediğini gösteriyor. Bu arada, % 76'sı Bitcoin fiyatının bu yıl 100.000 dolara ulaşabileceğini söylüyor.

Goldman Sachs Küresel Piyasalar Bölümü Dijital Varlıklar başkanı Mathew McDermott, Cuma günü yayınlanan bir podcast'te kurumsal yatırımcılar için kripto para birimi ticaret ortamını tartıştı.

Ekibinin, firmanın kurumsal müşteri tabanında "hedge fonlardan varlık yöneticilerine, makro fonlara, bankalara, kurumsal hazinelere, sigortaya ve emeklilik fonlarına geniş bir kitleyle" kripto para birimi anketi yaptığını açıkladı. 

Goldman Sachs ekibi, 280 kurumsal müşteriden yanıt aldı ve anketin sonuçlarını bu hafta yayınladı. McDermott'a göre “özellikle ilginç olan şey“, müşterilerin % 40'ının şu anda kripto para birimlerine maruz kalması ”idi. McDermott, kurumsal talep açısından, ilgide azalmaya dair hiçbir belirti görmedik… Kurumsal olarak büyük miktarda talep görüyoruz ve bunun özel servet yönetimi alanına da yansıdığını görüyoruz.

Elon Musk'ın elektrikli otomobil şirketi Telsa, Ocak ayında Bitcoin'e 1,5 milyar dolar yatırım yaptığını ve yakında kripto para birimini ürünleri için bir ödeme aracı olarak kabul edeceğini söylemişti.

Kurumları kripto para birimlerine yatırım yapmaktan neyin alıkoyduğuna gelince, ankete katılanların % 34'ü "düzenleme, iç yatırım, yetki izinlerinin" kripto varlıklarına tahsis etmeye başlamanın önündeki en büyük engel olduğuna inanıyor. % 24'ü, iyi düzenlenmiş, yatırım yapılabilir kripto varlıklarının eksikliğinin en büyük engel olduğuna inanıyor.

Kripto para birimlerinin gelecekteki görünümüne gelince, ankete katılanların % 54'ü BTC'nin fiyatının 12 ay içinde 40.000 ila 100.000 ABD Doları arasında olacağını öngörürken, % 22'si 100.000 ABD Dolarından fazla olacağını tahmin ediyor. Skybridge Capital ve Mike Novogratz da dahil olmak üzere birkaç fon yöneticisi aynı şeyi öngördüğü için bu fiyat seviyesi çok da zor değil.

Bitcoin tekrar 50 bin doları aştı

Goldman yöneticisi, "Yakın zamanda özel bir yuvarlak masa toplantısında yapılan anketten de benzer sonuçlar çıktı. Bu ankette katılanmların % 33'ü yıl sonunda 80.000 doların üzerinde tahmin ediyordu" dedi.

Küresel yatırım bankası kısa süre önce Bitcoin ticaret masasını yeniden başlattı. McDermott, masanın Bitcoin vadeli işlemlerini ve müşteriler için teslim edilemeyen ilerlemeleri işlemeye başlayacağını doğruladı. Goldman’ın Küresel Emtia Araştırma Başkanı Jeff Currie, geçtiğimiz günlerde Bitcoin piyasasının "daha olgunlaşmaya başladığını" söyledi ve kripto para birimini "perakende enflasyon koruması" olarak nitelendirdi. 

Hermes ve Louis Vuitton hisseleri ürünleri kadar popüler

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (8)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Tekno papaz08 Mart 2021 10:11

    Bırakın gidin parayı kazananlar belli şimdi elon ve birkaç şirket milyarlık alım yapıyor milleti düdükleme reklam işini girdiler. Biz o treni öncesine hiç girmiyorum 4K dolarken almak lazımdı.

  • zırtcoin madenciliği..07 Mart 2021 20:06

    Bitcoin teknolojisi zincirleme işlemlerin kaydı ile teknolojiden faydalanarak yapılan güvenli bir para transferi ise..Teknoloji sürekli gelişir. ilk HD kapasitesi 126 MB idi. Sonra USB leri çıktı. Şimdi 8 GB USBnin bile yüzüne bakan yok. LAle soğanı gibi bir furya oluştu. Reel ekonomiden kopuk, bir takım Gizli güçlerin simsarlığı ile dünyaya zoka yutturma peşindeler. Alternatif ve daha güvenli bir teknoloji çıktığıdında bütün kripto paralar ÇÖP. Dünya ekonomisinin batışı bu furyadan olacak.

  • Berber Bekri 07 Mart 2021 20:36

    Aynen tüm dünya yı soyup soğana çevirecek 100 bin milyon deyip Hayal ticareti bu ciflik bank ın dünya versiyonu...insanlık kadar eskiye dayanan altının yerini alacakmış bu bile ne kadar yalan olduğunun ispatı...

  • AHMET ÖZBİR07 Mart 2021 17:31

    BITCOIN'e 1 yatıran 10'u kaptı, cukka krallığını ilan etti demektir. Velhasıl BorsaGündem'i iyi takip edenler, Bitcoin'ci şirketlerin peşine takılıp NEMALANMANIN yolunu araştırmalı. Büyüklerimiz ne buyurmuşlar; "FIRSAT GANİMETTİR!" Tek şart zamanında almak ve satmak.

  • ZELİHA KARAKAŞLI07 Mart 2021 22:30

    1 $ yatıran 350  kat kazandı sen neden bahis ediyorsun.

  • &&&& ^^^^ &&&&07 Mart 2021 15:08

    100 000 de olur 500 000 de olur 1000 & da olur.

  • Dobra07 Mart 2021 14:58

    Belli ki bitcoini spekülatif söylemlerle ayakta tutmak için büyük çaba var bir gün biri diğer gün başka biri yeterli sayıda tavşanı tuzağa çektiklerinde kapağı kapatıverecekler.şu an güven oluşturma aşamasındalar.maalesef saadet zincirleri böyle çalışıyor.

  • CRYPTO07 Mart 2021 18:19

    Bitcoin 5000 dolar kende böyle yorumlar vardı. On oldu 13 oldu 20 oldu 30 oldu 50 oldu... Sürekli değişti ama bu yorumlar hiç değişmedi...