E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemGoldman Sachs 2020'ye kadar ticaret savaşında anlaşma beklemiyor---

Goldman Sachs 2020'ye kadar ticaret savaşında anlaşma beklemiyor

Goldman Sachs 2020'ye kadar ticaret savaşında anlaşma beklemiyor
06 Ağustos 2019 - 15:37 borsagundem.com

ABD'li yatırım bankası Goldman Sachs ABD seçimlerine kadar dünyanın en büyük 2 ekonomisinin ticaret konusunda anlaşmaya varamayacağını öngördü

ABD ile Çin arasındaki ticaret savaşı son birkaç haftada atılan bazı adımlarla daha da derinleşti. ABD Başkanı Donald Trump birkaç gün önce,  300 milyar dolarlık Çin ürününe yüzde 10 ilave vergi koyduklarını açıkladı.

Son olarak Çin yuanının 2008'den beri en düşük seviyesine gerilemesinin ardından ABD Hazine Bakanlığı Pekin yönetimini uluslararası ticarette haksız rekabet avantajı sağlamak ve "Döviz manipülatörlüğü" yapmakla suçladı. Çin yuanı dolar karşısında dün 2008'den beri en düşük seviyeye gerilemişti.

Şef Ekonomist Jan Hatzius öncülüğündeki Goldman Sachs analistleri yolladıkları araştırma notunda Çin ile ABD arasında bir anlaşma beklemediklerini belirterek "Trump'ın ek tarife kararından beri gelen haber akışı nedeniyle ABD'de 2020'deki seçimlerden önce iki tarafın anlaşmasını beklemiyoruz" değerlendirmesini yaptı.

Analistler ayrıca "Daha önce Trump'ın bir anlaşma yaparak seçimlere avantajlı girmek isteyeceğini düşünüyorduk ancak şimdi bu görüşe olan inancımız azaldı. Anlaşma şimdilik uzak görünüyor" ifadelerine yer verdi.

CNBC

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)