E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemGoldman: Faiz artışı beklentilerin altında kalacak ---

Goldman: Faiz artışı beklentilerin altında kalacak

Goldman: Faiz artışı beklentilerin altında kalacak
23 Ocak 2017 - 09:47 borsagundem.com

Goldman Sachs bu hafta içinde dünya genelinde yapılacak Merkez Bankası toplantılarını ele aldı ve TCMB'den çeyrek puanlık faiz artışı öngördü

Goldman Sachs, TCMB'nin Para Politikası Kurulu'nun TL'de bir aydır süren yüksek volatilitenin ardından bu hafta 24 Ocak'ta toplanacağını hatırlatarak, faiz oranlarının genel beklentinin altında 25 baz puan artırılacağını öngördü. Genel beklenti ise repo faizlerinin 50 baz uan ve gecelik kredi faizlerinin 75 baz puan artırılacağı yönünde oluşuyor. 

Goldman'ın raporu şöyle sürdü: "Bizim görüşümüze göre piyasalar 100 baz puanlık bir artırımı fiyatlıyor. Buna karşın bizim beklentimiz gerçekleşirse repo faizi yüzde 8.25 ve gecelik kredi faizi yüzde 8.75 ve geç likidite penceresi (ki bunu faiz koridorunun üst bandı olarak görüyoruz) yüzde 10.25 olacak. Biz ayrıca TCMB'nin faiz oranları artırım dönemine girildiğini daha net bir dille ifade etmesini ve faizlerin daha da artacağını belirtmesini bekliyoruz."

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)