E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıGoldman, doğalgaz fiyat tahminini yükseltti---

Goldman, doğalgaz fiyat tahminini yükseltti

Goldman, doğalgaz fiyat tahminini yükseltti
19 Ekim 2021 - 08:34 borsagundem.com

Avrupa'da doğalgaz fiyatları Rusya'nın ihalelere yansıyan sonuçları sonrasında hızlı bir yükseliş yaşarken, enerji krizine yönelik endişeleri de yeniden canlandırdı.

Kış ayları yaklaşırken, Avrupa’nın enerji krizi de daha derinleşiyor.

Goldman Sachs Rusya’nın sağlayacağı arzın tahminlerin altında kalmasıyla, Avrupa’nın gösterge gaz fiyatı için tahminini yüzde 70 artırdı.

Bloomberg'in haberine göre Goldman enerji analistleri tarafından bankanın müşterileri ile paylaşılan notta, Hollanda TTF doğal gaz kontratlarının kasım ve aralık aylarında, milyon İngiliz termal birim (BTU) başına ortalama 30 dolar olmasının beklendiği belirtildi.

Bu tahmin daha önce 17,60 dolar seviyesindeydi.

Rusya her ne kadar bu ayın başında Avrupa’ya gaz ihracatı hacmini artırabileceğini açıklasa da Gazprom PJSC ihale sonuçları farklı bir tablo ortaya koyuyor.

Gazprom, gelecek ay için Ukrayna üzerinden ilave ihraç kapasitesi ayırmazken, Belarus ve Polonya üzerinden göndermek üzere boru hattı alanının sadece yüzde 35’ini -ekim tutarına yakın seviyeler- aldı. Bununla birlikte Goldman, ocak-mart vadeli kontratlarının mevcut durumda mmBTU başına yaklaşık 30 dolarda seyretmesine karşın, ilk çeyrek fiyat tahminini 17,6 dolar olarak korudu.
Bu tahmin, kış aylarında hava sıcaklıklarının normal düzeylerde seyrettiği ve Rusya’dan gaz akımlarının ocak itibarıyla normale döndüğü varsayımlarına dayanıyor.

Mercuria'dan da Brent tahmini

Öte yandan kış aylarına ilişkin bir başka karamsar tahmin Mercuria Energy Group Holding CEO’su Marco Dunand’dan geldi. Dunand, Brent petrol fiyatlarının kış aylarında $80-$90 dolar aralığında seyretmesinin beklendiğini ancak 100 dolar seviyesine ulaşılmasının mümkün olduğunu belirtti.

Goldman Sachs da karını artırdı

 

Goldman Sachs: Hindistan borsası dünyada ilk beşe girecek

 

Doğalgaz için yeni hat çalışması

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)