E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıGoldman da "parite"den vaz geçti---

Goldman da "parite"den vaz geçti

Goldman da pariteden vaz geçti
15 Mayıs 2016 - 08:51 borsagundem.com

Goldman Sachs Group Inc de, euronun değerinin yıl sonuna kadar eşitleneceği (parite seviyesi) beklentisinden vaz geçen artan sayıda kurumun arasına katıldı.

New York merkezli Goldman Sachs, Avrupa ortak para biriminin 2016 yılında 1 dolar ya da altına ineceğine ilişkin tahmininden vaz geçme konusunda Deutsche Bank'a katıldı. Döviz strateji şefi Robin Brooks'un başkanlığındaki analistler, Cuma günü hazırladıkları bilgilendirme notunda, Goldman Sachs'ın, euronun dolar karşısında 12 aylık dönemde 1.05 dolarda işlem göreceği tahmininde bulunduğunu kaydetti. Bu, önceki tahminin 95 sent üzerinde.  Euromoney dergisine göre dünyanın ikinci en büyük döviz tratderı Deutsche Bank, euro için yıl sonu tahminini 1 dolardan 1.05 dolara yükseltti.

Stratejistler ve yatırımcılar, Avrupa Merkez Bankası'nın (AMB) diğer bir gevşeme adımının ortak para biriminin değer kaybetmesini sağlayamamasının ardından, euro için beklentilerini revize ediyor. Euro 31 Aralık'tan bu yana yüzde 4.1 değer kazandı ve o dönemde Bloomberg'in anketine katılan ve oranı yüzde 80'e çıkan yılın ilk yarısında zayıflama bekleyen analistleri şaşırttı. Ardından, 14 banka Avrupa ortak para biriminin Dolar karşısında 2016 yılının sonuna kadar parite seviyesine ya da altına inebileceği tahmininde bulundu. Şimdi ise, Bloomberg'in verilerine göre, yalnızca beş banka parite beklentisini koruyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)