E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaMakro EkonomiGoldman: Çin 2020 büyüme hedefini “yüzde 6 civarına” indirebilir---

Goldman: Çin 2020 büyüme hedefini “yüzde 6 civarına” indirebilir

Goldman: Çin 2020 büyüme hedefini “yüzde 6 civarına” indirebilir
06 Aralık 2019 - 14:45 borsagundem.com

Goldman Sachs Çin'in gelecek yıl için büyüme hedefini yüzde 6 civarına indirmesini bekliyor.

Goldman Sachs Group Inc.'e göre Çin büyük bir ihtimalle 2020 için ekonomik büyüme hedefini yüzde 6 civarına indirerek, bir taraftan GSYİH'yi bu on yılda iki katına çıkarma hedefini korurken diğer taraftan politika yapıcılara yavaşlayan büyümeye karşılık vermeleri için fırsat tanıyacak.

Aralarında Yu Song'un da bulunduğu Goldman ekonomistlerinin Cuma günkü notuna göre kurum, Komünist Parti yetkililerinin bu ay gerçekleştirilecek yıllık Merkezi Ekonomik Çalışma Konferansı'nda bu yılki yüzde 6 – yüzde 6.5'lik büyüme hedefini düşürmesini bekliyor.

Goldman ekonomistleri “yüzde 6 civarı” ifadesindeki belirsizliğin yüzde 6'nın altında bir büyümenin de hedefle uyumlu görünmesini sağlayacağını ifade etti. Konferansta belirlenen hedefler genellikle Mart ayındaki resmi açıklamaya kadar ilan edilmiyor.

Çin ekonomisi üçüncü çeyrekte yüzde 6 ile yaklaşık otuz yılın en düşük büyüme hızını kaydetti. Ekonomistler zayıf iç talep ve dış olumsuzlukların etkisiyle dördüncü çeyrekte yüzde 6'nın altına gerilemesini bekliyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)