E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaGoldman: Borsadaki büyük çöküş Fed kararını etkilemez---

Goldman: Borsadaki büyük çöküş Fed kararını etkilemez

Goldman: Borsadaki büyük çöküş Fed kararını etkilemez
06 Şubat 2018 - 14:01 borsagundem.com

Goldman Sachs başekonomisti Hatzius, borsadaki çöküşün Fed'in faiz artışı planlarını suya düşürecek kadar yeterli olmadığını belirtti

Goldman Sachs başekonomisti Jan Hatzius, hiss esenedi piyasalarındaki çöküşün henüz küresel büyümeyi etkileyecek veya Fed'in faiz artırma planlarını suya düşürecek kadar yeterli olmadığını belirtti.

Hatzius, Hong Kong'daki muhabirlere Salı günü verdiği röportajda, büyüme tahminlerine ilişkin risklerin yukarı yönlü olmaya devam ettiğini belirtti. ABD'de kademeli olarak hızlanan maaşlara ve enflasyona dikkat çeken Hatzius, Fed'den bu yıl hala 4 faiz artışı bekliyor.

Federal Açık Piyasa Komitesi (FOMC), 30-31 Ocak'taki toplantısında, ekonominin "daha fazla" kademeli faiz artırımını kaldırmasını beklediklerini işaret etti. Ekonomistler, bunu, 2018 yılı içerisinde iki faiz artışına kesin gözüyle bakılırken üç veya dört faiz artışı için açık kapı bırakıldığı yönünde yorumladı.

Hatzius, finansal koşulların hala bir yıl öncesine kıyasla çok daha kolay olduğunu, iki yıl öncesine nazaran ise çok daha kolay olduğunu belirterek "Fed'in işaret ettiği yönde bir kademeli sıkılaşma döngüsü içerisinde olmak istendiği görüşündeyim" şeklinde konuştu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • SELİM06 Şubat 2018 14:46

    ne çökmesi yaww dow 23 bin altı üstü 3 bin puan kar satışı gelmiş. biz 114 bindeyiz yüz ondört bin. sanki 80 bine düşmüşüz gibi konuşuyorsunuz.