E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıGoldman: Bataryada kullanılan metallerdeki boğa piyasası sona erdi---

Goldman: Bataryada kullanılan metallerdeki boğa piyasası sona erdi

Goldman: Bataryada kullanılan metallerdeki boğa piyasası sona erdi
30 Mayıs 2022 - 08:05 borsagundem.com

Goldman Sacs Group, batarya üretiminde en çok kullanılan 3 metal olan, kobalt, lityum ve nikelde boğa piyasasının şu an için sona erdiğini savundu.

Goldman Sacs Groupan analistlerinden Nicholas Snowdon ve Aditi Rai'nin yayınladıkları araştırma notunda, "Yatırımcılar batarya metallerinin 21'nci yüzyılda küresel ekonomi için önemli bir rol oynayacağının tamamen farkındalar. Ancak batarya metallerinde boğa piyasasının şu an için sona erdiğini görüyoruz" dedi.

Goldman, metaller için uzun vadeli görünümün güçlü olmaya devam ettiğini belirtirken, bu yıl lityumda 60 bin dolar/ton olan spot fiyatın 54 binm doların altına geleceğini, 2023 yılında ortalama 16 bin dolar/tonun hemen üzerine gerileyeceğini tahmin etti.

Nikel fiyatının yılın geri kalanında yüzde 20'nin üzerinde artarak 36 bin 500 dolar/tona yükseleceğini tahmin eden Goldman Sachs, 2023'te fiyatların yeniden aşağı geleceğini savundu. Şu anda 80 bin dolar/ton civarında olan spot kobalt fiyatının ise gelecek yıl ortalama 59 bin 500 dolar/tona ineceği öngörüldü.

Petrol fiyatları 2 ayın zirvesinde

 

Yüksek volatilitelere karşı yatırımcı ne yapmalı?

 

Günün önemli şirket haberleri 30/05/2022

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)