E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaMakro EkonomiGoldman, Avrupa'da resesyon ihtimalini değerlendirdi---

Goldman, Avrupa'da resesyon ihtimalini değerlendirdi

Goldman, Avrupa'da resesyon ihtimalini değerlendirdi
29 Temmuz 2022 - 15:09 borsagundem.com

Goldman Sachs'a göre Avrupa'da resesyon fiyatlanmıyor.

Bugün açıklanan verilere göre, Euro Bölgesi ekonomisi, bu yılın ikinci çeyreğinde bir önceki çeyreğe kıyasla yüzde 0,7 büyüme kaydederek beklentileri aştı.

Enflasyonun rekor seviyeye ulaştığı Avrupa'da geçtiğimiz haftalarda ECB, 50 baz puanlık faiz artırımına gitmişti.

ABD'nin teknik resesyona girmesinin ardından gözler Avrupa'ya çevrilirken, büyüme rakamlarının beklentileri aşması resesyon ihtimalini de azalttı.

Goldman Sachs'ın yayımladığı raporda, resesyonun Avrupa’da fiyatlanmadığı belirtilerek, hisse senedi piyasasının fazlasıyla iyimser olduğuna vurgu yapıldı.

Aralarında Sharon Bell’in de olduğu Goldman Sachs stratejistleri Stoxx 600 için yaptıkları 3 aylık fiyat tahminlerinde mevcut seviyelerin yüzde 10 altı olan 390 puanlık bir tahmin yaparken büyümedeki zayıflık, Rus gaz tedarikinde yaşanan sorunlar ve İtalya’daki siyasi riskler gibi aşağı yönlü risklere dikkat çektiler.

Stratejistler yükseliş sonrası döngülerin etkiye açık olduğunu belirterek güçlü bilançoları ve istikrarlı getirisi olan savunmacı hisseleri tercih edeceklerini vurguladı. Bankaya göre önümüzdeki dönem sağlık ve telekom sektörleri için olumlu geçecek.

Resesyonun cüzdanlardaki 3 büyük etkisi

 

Euro Bölgesi ikinci çeyrekte yüzde 0,7 büyüdü

 

Avrupa'da enflasyon zirvesini yeniledi

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)