E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaGoldman: Aşırı değerlenmiş hisseleri satın---

Goldman: Aşırı değerlenmiş hisseleri satın

Goldman: Aşırı değerlenmiş hisseleri satın
07 Temmuz 2020 - 17:18 borsagundem.com

Goldman Sachs yatırımcıları aşırı değerlenmiş hisseleri satmaları konusunda uyardı

BORSAGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD korona virüs vaka sayısı giderek artarken yılın ikinci yarısının zor geçeceğini düşünen Goldman Sachs bankasından aşırı değerlenmiş hisselerinizi satın önerisi geldi.

Goldman Sachs Group Inc. ekonomistleri ABD ekonomisi için bu çeyreğe ilişkin tahminini açıkladı. Kurum, bazı eyaletlerin korona virüsle mücadelede yeni kısıtlamalar getirmesiyle birlikte Eylül'de rayına oturacağını belirtti.

Jan Hatzius'un öncülük ettiği Goldman ekonomistleri, tüketici harcamalarının büyük bir ihtimalle bu ve gelecek ay değişmeyecek olmasına karşın, diğer ekonomilerin faaliyetlere devam etmenin mümkün olduğunu ve maske takmak gibi davranış değişikliklerinin yardımı olabileceğini kanıtladığını belirtti.

Goldman ekonomistlerinin Cumartesi günkü raporunda “Daha sıkı eyalet kısıtlamaları ve gönüllü sosyal mesafenin ekonomik faaliyet üzerinde halihazırda gözle görülür etkisi oluyor.” dendi. Ekonomistler, ABD ekonomisinin bu yıl için yüzde 4.6 daralma anlamına geliyor.

Bankanın David Kostin liderliğindeki stratejistleri S&P 500 endeksi için yıl sonu hedefini 3000 puan olarak belirlerken S&P 500 endeksi günümüzde zaten 3.167 puan seviyesinde işlem görmekte. Endeks bu seviyelere v şeklinde bir ekonomik toparlanma ümidiyle gelirken beklenen şekilde toparlanma hiçbir zaman gerçekleşmeyebilir.

Teknoloji hisseleri borsaları şişirdi

Borsalarda ikinci çeyrek rallisi geride kalırken Ünlü yatırımcı Jeffrey Gundlach, Yahoo News’e verdiği röportajda korona virüs riskleri devam ederken borsaların yükselmesini sebebini Facebook, Amazon, Apple, Google’ın çatı kurumu Alphabet, Netflix ve Microsoft gibi teknoloji devlerinin rallisine bağladı.

6 dev teknoloji şirketinin haricinde ABD borsalarında kazançlarını artıran şirket olmadığını düşünen Gundlach, bu durumun son beş yıldır devam ettiğini söyledi.

Küçük çaplı şirketlerin kriz döneminde ayakta durmakta zorlanmalarına rağmen borsalarda büyük şirketlerin rallisiyle birlikte aşırı şiştiğini söyleyen Gundlach, bilançolar açıklandığında büyük bir düşüş görebileceğimiz konusunda uyarılarda bulundu.

Herkes alırken onlar satıyor

Borsalar Biden zaferine odaklandı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (7)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Kerim08 Temmuz 2020 06:01

    Ikinci dalga için hazırlık mi yapıyor acaba borsamızdaki  yabancılar. Bende sanki böyle bir izlenim oluştu bu açıklama ile. 

  • TARKUT TARKAN07 Temmuz 2020 19:51

    bizim küçük yatırımcı var iken korkmayın borsadan.

  • Mutlu Bey07 Temmuz 2020 17:55

    Adam aşırı değerlenmişleri dedi. Rtalb gibi. 2 den 50ye kadar çıkmıştı. Şimdi 30ların altına inmek üzere. 

  • Gariban07 Temmuz 2020 18:18

    Rtalb covit 19 salgininda kar rekoru kirdi ve dahada karina yansiyacaktir sisme nedeni budur. Ama herkesin kendi bildigini yapmasi gerekir spekulasyon yapmayalim lutfen.

  • The 07 Temmuz 2020 17:30

    Bu tür tavdiyeler Ne saçma iş. Satın dediğinde herkes satarsa ne olur. Buna uyup Herkes satar kimse almazsa sonuç?

  • EKRİST07 Temmuz 2020 17:26

    bana inandırıcı gelmiyor.sizler satarsanız satın bizim küçük yatırımcı havada kapar.

  • KY07 Temmuz 2020 18:02

    Kaptı senin ky rta yı 50 liradan artık havadamı karadamı bakarsın.