E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaYaşam-MagazinGöktaşına Sezen Aksu adı verildi---

Göktaşına Sezen Aksu adı verildi

Göktaşına Sezen Aksu adı verildi
31 Ocak 2017 - 06:53 borsagundem.com

Güneşten 450 milyon km uzakta olan 266854 numaralı göktaşına ünlü Türk şarkıcı, besteci ve söz yazarı Sezan Aksu’nun adı verildi

Tanınmış Fransız gökbilimci Jean-Claude Merlin 2009 yılında keşfettiği güneşe 450 milyon km uzaklıkta minor gezegenin (asteroit) adını Sezen Aksu koydu. 100’den fazla minor gezegenin keşfedicisi ünlü astronom Merlin, Arizona da teleskopla keşfettiği asteroitin adını Sezen Aksu koyduğunu belirterek, şöyle konuştu; “Buluşlarımdan birine Sezen Aksu adını vererek kendisini onurlandırmak istedim. Böylece 266854 numaralı asteroit resmi kayıtlara “Sezen Aksu” olarak geçti. Küçük gezegen 266854 Sezenaksu, Güneş’in yakınında değil, Güneş’ten ortalama 450 milyon kilometre uzakta, Dünya’nın üç kat daha uzağındadır.”

‘Milyonları etkiledi’

Merlin, kayıtlarda da asıl adı Fatma Sezen yıldırım olan Aksu’nun pop müzik şarkıcısı olduğunu belirterek, “Kendisi şarkı sözü yazarı, ayrıca yapımcı olduğunu belirtti. Merlin, Aksu’nun sesinin olağanüstü bir duygusal içeriği olduğunu belirterek, “Milyonlarca kişiyi müziği ile etkiledi. Farklı dillerde de değişik sanatçılara birçok şarkı ve albüm besteledi (Ermeni, Yunan, Kürtçe)” ifadelerini kullandı.

Merlin küçük gezegenler ve asteroitlerin aynı olduklarını belirterek, “Güneşin etrafında dönen kayalık nesnelerdir. Onlara asteroitler diyoruz çünkü tek bir görüntüde yıldızlara benziyorlar. Ancak derin incelemelerimizde yıldız olmadığını görüyoruz ve bize yıldızlardan daha yakınlar” dedi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)