E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriGodiva'da yeni CEO Elsarky---

Godiva'da yeni CEO Elsarky

Godiva'da yeni CEO Elsarky
21 Haziran 2014 - 01:58 borsagundem.com

Ocak 2014’te Jim Goldman’dan boşalan Godiva CEO’luğuna, şirketin Uluslararası Operasyonlar Başkanı Mohamed Elsarky getirildi

Yeni CEO Mohamed Elsarky, Godiva’nın Amerika ve Kanada dışındaki tüm pazarlarının stratejik ve operasyonel işleyişinden sorumluydu. Elsarky, CEO’luk görevinin yanı sıra, Uluslararası Operasyonlar Başkanlığı görevini de sürdürecek. Godiva Ülker'in sahibi Yıldız Holding tarafından satın alınmıştı.

Farklı kültürler ve coğrafyalarda önemli deneyimleri olan Mohamed Elsarky 2010 yılından bu yana Godiva bünyesinde görev alıyor. Godiva bünyesinde üst düzey yöneticilerden oluşan bir takıma liderlik eden Elsarky, şirketin Amerika ve Kanada dışındaki operasyonlarında pazarlama, finans, insan kaynakları, tedarik zinciri, hukuk ve bilgi işlem olmak üzere tüm süreçlerinden sorumluydu. Şirketin özellikle Amerika ve Kanada dışındaki büyümesine önemli katkılar sağlayan Elsarky, Godiva’nın Güney Kore, Avustralya, Endonezya ve Suudi Arabistan gibi farklı coğrafyalara açılımında önemli görevler üstlendi. Çin stratejisinin oluşturulması ve gelişmesine liderlik eden Elsarky, Çin’de 14 eyalette 50 mağaza açılmasına ve bölgedeki e-ticaretin 300 şehre yayılmasına da öncülük etti.

İNGİLTERE PAZARINA ÖNEMLİ KATKISI OLDU

Elsarky’nin bir diğer önemli katkısı da İngiltere pazarına oldu. Elsarky, şirketin İngiltere operasyonunu büyütürken Harrods gibi önemli noktalarda Godiva Chocolate Cafe’lerin açılmasını organize etti. 

Elsarky yönetimindeki Godiva Uluslararası Operasyonlar Takımı, şirketin bütün marketlerdeki cirosunun son dört yıl içinde yüzde 15 büyümesine katkı sağlarken, uluslararası işlerini ise ikiye katladı. Her yıl ciroya yaklaşık 50 milyon dolarlık katkı yapılırken, şirketin karı da aynı paralelde büyüdü. Elsarky yönetimindeki uluslararası Duty Free satışları da yine son iki yılda cirosunu ikiye katladı.

'LİDER OLACAĞINA YÜREKTEN İNANIYORUM'

Yıldız Holding Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ülker, Elsarky’nin atama duyurusunu “Mohamed Elsarky, geçtiğimiz dört yıl içinde Godiva’nın uluslararası alandaki varlığını artırmasında ve karlı büyümeye ulaşmasında yönetici ekibin kritik üyelerinden biri oldu. Elsarky’nin bundan sonra da Godiva’yı daha iyi bir aşamaya taşıma konusunda başarılı bir liderlik örneği göstereceğine yürekten inanıyorum.” dedi. 

Mohamed Elsarky ise yeni göreviyle ilgili olarak şunları söyledi: “Godiva’nın CEO’luğu görevinin bana verilmesinden büyük onur duydum. Çok büyük ve özel bir markamız ve dünyanın dört bir yanında bu marka için tutkuyla çalışan bir ekibimiz var. Yıldız Holding’in gücü ile Godiva’nın önümüzdeki yıllarda da büyük başarılara imza atacağına inanıyorum”

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)