E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemGöçmenler geceyi otogarda geçirdi---

Göçmenler geceyi otogarda geçirdi

Göçmenler geceyi otogarda geçirdi
29 Şubat 2020 - 10:20 borsagundem.com

Türkiye’nin birçok kentinden yola çıkıp Avrupa ülkelerine gitmek için Edirne'ye gelen göçmenlerin bekleyişi sürüyor. Bazı göçmenler, geceyi otogarda geçirdi. İstanbul'da da toplanan göçmenler gece saatleri boyunca da Edirne'ye hareket etti.

Yunanistan'a gitmek isteyen göçmenler, soğuk havaya rağmen bekleyişlerini sürdürdü. Geceyi Edirne Otogarı'nda yaktıkları ateşin başında ısınmaya çalışarak geçiren göçmenler, sınırı geçene kadar bekleyişlerini sürdüreceklerini söyledi. Göçmenler, Gerekirse Meriç Nehiri'ni yüzerek geçeceklerini belirtti.

Afganistan uyruklu Amir Mesut, “Burada daha fazla kalırsak dayanamayız, soğuktan donarız, ölürüz. Ne yapacağımız belli değil. Sınırı yüzerek geçeceğiz. Çocuklara da ip bağlayıp, bir şekilde karşıya geçireceğiz. Geri dönmeyi düşünmüyoruz” dedi.

Servis şoförü Ercan Gül, “İki gündür otogardan sınıra yolcu taşıyorum. Yazıktır günahtır. Çok yağmur yağdı, çoluk çocuk hepsi ıslandı. Çok üzülüyorum. Bir şeyler yapılsın, herkesin hali perişan” şeklinde konuştu.

GÖÇMENLER GECE BOYUNCA EDİRNE'YE GİTTİ

İstanbul'da dün toplanan göçmenler gruplar halinde taksi ve otobüslere binerek Edirne'ye gitmişti.  Aralarında çocukların da olduğu göçmen grupları gece boyunca yine Edirne'ye hareket etti. 

Zeytinburnu'nda bazı taksilerin ve minibüslerin hazır beklediği görüldü. Burada bekleyen göçmenlerin arasında Zonguldak'tan ve Ankara'dan da gelenlerin olduğu öğrenildi.

Göçmenlerin toplandığı bir diğer nokta da Fatih, Aksaray oldu. Buradakiler otobüs ve minibüslerle Edirne'ye gitti. Otogarda da göçmenlerin yoğunluğu vardı.

GÜN AYDINLANINCA YENİDEN YOLA ÇIKTILAR

Göçmenler havanın aydınlanmasıyla birlikte sınır kapısına doğru yeniden yola çıkarken, Yunan askerleri ise otobüs çekerek kapattıkları tampon bölgeye ulaşanları, ülkeye giremeyeceklerini söyleyerek, Türkiye'ye dönmeye ikna etmeye çalışıyor.

Yunanistan sınırı kapattı, müdahaleye başladı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Mülteci duplek29 Şubat 2020 15:55

    Bu kadar mültecinin Türkiye'de ne işi var, banane bunlardan. Kendi ülkelerini yaşanmaz hale getiren soysuzlar gittikleri ülkeleri de mahvediyor. Adam olsalar ülkeleri gelişmiş olurdu

  • belirsizlik29 Şubat 2020 15:42

    evet siyahi afrikalı bir suriyeli yada çekik gözlü özbek bir suriyeli yada afgan suriyeli gördüklerimiz...ya suriyeli niye gitsin hazır maaş varken kum güneş nargile varken niye gitsin avrupaya..

  • mustafa ayvaz29 Şubat 2020 13:06

    siriyeliden vok baska kacaklar gidiyor gibi afrikali afganistanli gibi

  • Mehmet29 Şubat 2020 11:00

    Ya hu şunları eline tel örgüyü kesecek alet edavat verin. Balta ve keser verin. . Hemen geçsinler. AB nin bir an önce aklının başına gelmesi lazim

  • Kadir29 Şubat 2020 10:32

    Suriyelilerden başka herkes gidiyor. Suriyeliler artık alıştı Türkiyeye gitmezler