E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriGlobal Yatırım'ın Goldman Sachs anlaşması son erdi---

Global Yatırım'ın Goldman Sachs anlaşması son erdi

Global Yatırım'ın Goldman Sachs anlaşması son erdi
28 Mart 2016 - 09:24 borsagundem.com

Global Yatırım Holding, GLYHO hisselerinin Goldman Sachs'a satışı için imzaladığı Münhasırlık Sözleşmesi'ni teminat düzenlemelerini uygun bulmayışı nedeniyle sonlandırılmaya karar verdi

Global Yatırım Holding, GLYHO hisselerinin Goldman Sachs'a satışını müzakere etmek üzere Goldman Sachs ile imzaladığı Münhasırlık Sözleşmesi'ni, sözleşmedeki teminat sözleşmeleri bölümündeki düzenlemeleri uygun bulmayışı nedeniyle karşılıklı mutabakat ile sonlandırılmaya karar verdi.

Global Yatırım Holding, sermayesinin %9,31'ini temsil eden GLYHO hisselerinin satılması yerine sermaye azaltımı, elde tutmaya devam edilmesi, blok satış gibi alternatifler üzerinde çalışma yapmaya karar verdi.

Global Yatırım Holding'den KAP'a yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı.

"Şirketimizin, kendi sermayesinde sahip olduğu "GLYHO" hisselerinin Goldman Sachs International'a ("Goldman Sachs") satışını müzakere etmek üzere Goldman Sachs ile bir Münhasırlık Sözleşmesi imzalandığı daha önce kamuoyuna duyurulmuştu. Münhasırlık Sözleşmesi'nin imzalanmasının ardından Goldman Sachs tarafından Şirketimiz nezdinde gerçekleştirilen incelemelerin olumlu sonuçlanması üzerine hisse devrine yönelik sözleşme setinin hazırlanmasına başlanmış ve belli bir aşamaya gelinmiştir.
Geçtiğimiz dönem içerisinde yaşanan bu olumlu gelişmelerle birlikte Şirketimizin Yönetim Kurulu, sözleşme setinin özellikle teminat sözleşmeleri bölümündeki düzenlemeleri uygun bulmamış ve yaptığı değerlendirmeler sonucunda, Şirketimizin kendi sermayesinde sahip olduğu ve bugün itibariyle sermayenin %9,31'ini temsil eden GLYHO hisselerinin satılması yerine sermaye azaltımı, elde tutmaya devam edilmesi, blok satış ve sair alternatifler üzerinde çalışma yapılmasına ve bu nedenle Münhasırlık Sözleşmesi'nin karşılıklı mutabakat ile sonlandırılmasına karar vermiştir. Söz konusu çalışmanın sonuçları ve gelişmeler hakkında kamuoyuna bilgi verilmeye devam edilecektir."

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

Son Değer: 14,11
En Yüksek: 14,40
En Düşük: 14,11
Değişim -0,91 %
FK: 6,37
PD / DD: 2,00
İşlem Hacmi 172.734.700
Toplam Adet: 12.115.817
Ağırlıklı Ort.: 14,26
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)