E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriGlobal Yatırım'dan liman ihalesi açıklaması---

Global Yatırım'dan liman ihalesi açıklaması

Global Yatırım'dan liman ihalesi açıklaması
08 Ocak 2016 - 14:00 borsagundem.com

Global Yatırım Holding'in ortağı Avrupa'da katılacağı liman ihalesinde ön eleme prosedürünü geçti

Global Yatırım Holding'in ortağı Creuers Del Port de Barcelona S.A. İtalya'nın Livorno şehrinde yer alan Livorno Kruvaziyer Limanı ihalesinde ön eleme prosedürünü geçti. 
 
Global Yatırım Holding'in bağlı ortaklığı Global Liman İşletmeleri A.Ş. ise Riga'da katılacağı liman ihalesine devam etmeyeceğini duyurdu.
 
Global Yatırım Holding'den konu ile ilgili KAP'a yapılan açıklamada şu bilgiler verildi:
 
Şirketimizin dolaylı bağlı ortaklığı Creuers Del Port de Barcelona S.A. ön yeterlilik için başvuruda bulunduğu İtalya'nın Livorno şehrinde yer alan Livorno Kruvaziyer Limanı ile ilgili "Feribot terminali, yolcu desteği ve diğer doğrudan ve/veya dolaylı hizmetlerin yönetimi ile birlikte ilgili kamu alanlarının imtiyazına ilişkin olarak Porto di Livorno 2000 S.r.l.'nin büyük hissedarının seçilmesi İhalesine" ("İhale") yönelik ön eleme prosedürünü geçtiğini ve İhaleye davet edilen şirketler arasında olduğunu Şirketimize bildirmiştir.
 
Bununla birlikte, bağlı ortaklığımız Global Liman İşletmeleri A.Ş., bağlayıcı olmayan bir niyet mektubu imzaladığını duyurduğu Riga Passenger Terminal LLC'nin kruvaziyer ve feribot yolcu hizmetleri operasyonlarının satın alınması projesi ile ön eleme turunu geçtiğini duyurduğu "Cabo Verde Cumhuriyeti Ana Limanlarının İşletilmesi, Bakımı ve Devri İmtiyazının Verilmesi İhalesine" devam etmeyeceğini de Şirketimize bildirmiştir.
 
Gelişmeler hakkında kamuoyuna bilgi verilmeye devam edecektir.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

Son Değer: 13,19
En Yüksek: 13,32
En Düşük: 12,97
Değişim 1,54 %
FK: 4,27
PD / DD: 1,26
İşlem Hacmi 108.457.659
Toplam Adet: 8.232.246
Ağırlıklı Ort.: 13,17
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)