E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemGlobal Times: Ticaret görüşmeleri tehdit altında---

Global Times: Ticaret görüşmeleri tehdit altında

Global Times: Ticaret görüşmeleri tehdit altında
03 Aralık 2019 - 08:31 borsagundem.com

Çin Devlet Medyası hükumet tarafından yakın zamanda, ABD şirketlerine yönelik yaptırım sonucunu doğurabilecek ‘güvenilir olmayan’ şirketlerin listesinin yayınlanacağını söyledi.

Çin Devlet Medyası hükümet tarafından yakın zamanda, ABD şirketlerine yönelik yaptırım sonucunu doğurabilecek ‘güvenilir olmayan’ şirketlerin listesinin yayınlanacağını söyleyerek iki ülke arasındaki ticaret görüşmelerinin Sincan ve Hong Kong konuları üzerinden artan tehdit altında olduğuna işaret etti.

Komunist Parti destekli Global Times, Salı günü paylaştığı bir tweette, Cumhuriyetçi Senatör Marco Rubio’nun sunduğu Uygur Müslümanlarına yönelik kötü muamele iddialarıyla Çinli yetkililere tedbirleri içeren teklife cevaben yayınlanacak listenin sürecinin hızlandığını belirtti. Pekin ABD’nin Huawei, Technolohgies Co.’ya yönelik kısıtlamalar başlattığı Mayıs ayından bu yana, bu listeyi yayınlamak konusundaki tehditlerini sürdürüyor.

Sincan konusunda Çin’in ABDli şirketleri kara listeye alma cevabı, iki ülkenin nihayete erdirmekte zorlandığı birinci aşama ticaret anlaşmasına yönelik engellere bir yenisini daha ekleyecek. Pazartesi günü ABD Başkanı Donald Trump, geçtiğimiz hafta imzalanan ve Çin’i Hong Kong’daki protestolar üzerinden kınayan yasanın görüşmeleri halihazırda daha karmaşık hale getirdiğini söyledi.

Global Times Baş Editörü Hu Xijin, Twitter’da bir adım daha ileriye giderek, ABDli yetkililerin vize kısıtlamalarıyla karşılaşabileceğini ve diplomatik pasaport sahiplerinin de ülkeye girişlerinin yasaklabanileceğini belirtti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)