E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıGlobal risk algısı yerli piyasaları da baskı altına alabilir ---

Global risk algısı yerli piyasaları da baskı altına alabilir 

Global risk algısı yerli piyasaları da baskı altına alabilir 
17 Eylül 2020 - 09:05 borsagundem.com

Yapı Kredi Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende BIST 100 endeksinde 1,100 desteğinin önemini koruduğu belirtiliyor

Küresel piyasalarda, salgının seyri, ABD-Çin ilişkileri, aşı haberleri, merkez bankaları politikaları ve teşvik paketlerine yönelik gelişmeler takip edilen konu başlıkları olmaya devam ediyor. Enflasyonun küresel piyasa teması haline gelme olasılığının yüksek olduğunu, ABD Kasım ayı seçimlerine yönelik belirsizliklerin riskli varlıklar açısından önemli olacağını düşünmeye devam ediyoruz. Riskli varlık sınıfında yer alan küresel hisse senetlerinde tepki yükselişleri yerini tekrar satış baskısına bıraktı. Dün ABD merkez bankası Fed faizlerin 2023'e kadar sıfıra yakın kalacağının sinyalini verdi.

Fed FOMC açıklamaları ardından %0.8 yükselen küresel risk barometresi olarak da izlenen S&P 500 endeksi, Fed Başkanı Powell’ın basın toplantısındaki açıklamaları sırasında satış baskısı altında kaldı ve günü %0.5 ekside tamamladı. Fed Başkanı Powell'ın basın toplantısında, gelecekteki para politikası hakkında net bir yönlendirme yapmadığına ilişkin eleştiriler ön plandaydı. Ayrıca Fed üyelerinin yenilenen çeyreklik medyan tahminlerine göre faizlerin 2023 boyunca ultra düşük seviyelerde kalması beklenirken, (dört üye 2023’te en az bir faiz artırımı öngördü) Fed, Haziran'da yayınladığı tahminlere kıyasla daha az daralacağını öngörse de, önümüzdeki yıllarda daha yavaş toparlanma tahmin etti.

Teknoloji endeksi Nasdaq %1.3 ekside, Dow Jones %0.1 artıda, Russell 2000 ise %0.9 artıda kapanış yaptı. (MSCI Dünya %-0.2, MSCI EM %+0.4, MSCI Türkiye ETF’i %+0.8). Volatilite endeksi VIX %1.7, ABD 2 yıllık tahvil faizi bir baz puan, 10 yıllık tahvil faizi bir baz puan yükseldi. Fed sonrası yukarı baskı altında kalan dolar endeksi ise %0.1 artıda kapanış yaptı. BIST-100 endeksinde 1,100 desteği önemini koruyor. 1,100 desteği üzerinde 1,130 ve 1140 bölgesinin test edilebileceğini düşünüyoruz. Geri çekilmelerde ise 1075/1,065 ana destek bölgesi öne çıkıyor. 

Fed sonrası global piyasalar zayıf

FED ardından global piyasalar yön arayışında

TL varlıklar için pozitif olan 'güvercin Fed'

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)