E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaGlobal piyasalardaki toparlanma içeriyi etkiler mi---

Global piyasalardaki toparlanma içeriyi etkiler mi

Global piyasalardaki toparlanma içeriyi etkiler mi
29 Ocak 2020 - 08:48 borsagundem.com

QNB Finansbank tarafından hazırlanan analize göre global tarafta risk iştahında görülen toparlanmayla BİST 100 endeksinde yurtdışına paralel hafif alıcılı bir başlangıç yapması beklenmekte

BIST 100: Endekste hafta başından bu yana yaşanan satışların ardından, global tarafta risk iştahında görülen toparlanma içeride de etkili olacaktır. Endekste 119.100 desteği üzerinde 120.600 ve 121.500 dirençleri takip edilebilir.

TL Bonolar: Hazine ihalelerinin ardından genel olarak olumlu hava korunmakta. Gösterge tahvilde ve 10 yıllık tahvilde %10 bileşik faiz seviyesi önemli direnç olarak izlenecektir. ABD 10 yıllık tahvili
%1,65 düzeyine yükseldi.

USD/TL: Gelişmekte olan ülke para birimlerinde sınırlı toparlanmalar var. Dolar karşısında kısmi değer kazanımları yaşanırken, içeride dolar kurunda 5,93-5,96 bandının geçerli olması beklenebilir.

EUR/USD: Paritede 1,10 ana destek seviyesi aşağı yönde zorlanmakla beraber ilk planda bu seviye üzerinde tutunma eğiliminde. GBP/USD paritesi de 1,30 üzerinde kalırken, DXY 98 seviyesi  sınırında 

ABD'de Amazon ve GE 4Ç finansallarını açıklayacak.
 
Fed faiz kararını açıklayacak. Fed'in faizlerde bir değişikliğe gitmesi beklenmiyor. 

ABD'de bekleyen konut satışları verisi açıklanacak.

Türkiye'nin 5 yıllık CDS risk primi 240 seviyesinde. Hong Kong'da piyasalar açılırken, Çin halen kapalı ancak vadeli piyasalar işlem görmeyi sürdürüyor. Virüse yönelik haber akışı yayılma hızının azaldığı yönünde olduğu için piyasalarda risk iştahında sınırlı bir artış var. TL varlıklar adına global piyasalara paralel biçimde kısmi olumlu bir seyir bekliyoruz.

Çin'deki virüs nedeniyle aşağı yönlü seyir izleyen Asya borsaları bu sabah tepki alımları ile yükselirken, ABD vadeli endeks kontratları benzer bir seyir izliyor. BIST 100 Endeksi'nin de yurtdışına paralel hafif alıcılı bir başlangıç yapmasını bekliyoruz. Teknik olarak yükselen trendinin altında seyir izleyen endekste 119.100 destek, 120.600 ve 121.500 ise direnç konumunda. Trade amaçlı pozisyonlar için 119.100 stop loss olarak takip edilebilir.

ABD 10 yıllık tahvil faizleri %1,65 düzeyine yükselirken, eurobond piyasasında son günlerde yaşanan kar satışlarının ardından kısmi toparlanma gelebilir. TL tahvil faizlerinde %10 bileşik faiz seviyesine yakınsayan ılımlı seyrin devam etmesi beklenebilir.

EUR/USD paritesinde 1,10 desteği ilk planda çalışırken, GBP/USD de gün içi yaşanan sarkmaya rağmen yine 1,30 üzerinde. Risk iştahında toparlanma ile USD/JPY de 109,30 direncine yakın. İçeride dolar kuru için 5,93-5,96 bandı takip edilebilir, euro kurunda ise 6,55 seviyesi altında 6,50 destek olarak izlenecektir.

Corona virüsüne dair gelişmelerin fiyatlanması sonrasında sert yükseliş kaydeden değerli metal fiyatlarında kar satışları etkili.

Dolar ons bazında altın fiyatlarında 1571 seviyesi altında 1558 destek konumunda. Gram TL bazında ise 300 seviyesi altında 295 sonraki destek olarak izlenebilir.

BIST 100 Endeksi'nin teknik görünümü 120.600 direnci altında zayıf.

Ağırlıklı olarak tahvil-bono yatırımı yaparak belli oranda hisse senedi riski almayı isteyen yatırımcılar ise bu dönemde değişken fonları tercih edebilir. 

QNB Finansbank

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)