E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaGlobal piyasalar satıcılı bir seyir izliyor---

Global piyasalar satıcılı bir seyir izliyor

Global piyasalar satıcılı bir seyir izliyor
27 Ocak 2020 - 08:59 borsagundem.com

QNB Finansbank tarafından hazırlanan analize göre Çin'deki virüs salgınının ekonomiye yönelik olumsuz etkisine yönelik endişeler devam ediyor. BIST 100 Endeksi'nin de yurtdışı borsalara paralel satıcılı bir başlangıç yapmasını bekleniyor

BIST 100: Endekste global piyasalardaki görünüme paralel satıcılı bir başlangıç bekliyoruz. 122.500 seviyesi ilk planda direnç olup, bu seviye altında gerileme 120.600 desteğine doğru devam edebilir. Alım için aceleci olunmamalı.

TL Bonolar: Olumlu görünüm korunuyor. Gösterge tahvilde %10 bileşik faiz seviyesi direnç olarak geçerli. 10 yıllık tahvilde ise %10,50 bileşik faiz seviyesi destek olarak izlenecektir.

USD/TL: Dolar kuru haftaya 5,95 seviyesine yakın başlarken, aşağıda 5,93 destek, yukarıda ise 5,96 ve devamında 6,00 direnç seviyeleri olarak izlenebilir. Genel itibariyle gelişmekte olan ülke para birimleri dolar karşısında değer kaybetme eğiliminde.

EUR/USD: Euro güç kaybetmeye devam ediyor. 1,1070 direnç haline gelirken, bu seviye altında gerileme 1,10 ana desteğine doğru devam edebilir. Dolar endeksi de 97,90 seviyesine yakın.

Günün Öne Çıkanları:

İçeride reel kesim güven endeksi, Almanya'da IFO endeksleri ile ABD'de yeni konut satışları verileri açıklanacak.

Hazine 2 yıl vadeli sabit kuponlu tahvilin yeniden ihracını gerçekleştirecek.

Çin'de virüsün yayılmaya devam etmesiyle birlikte yeni yıl tatili 2 Şubat'a kadar uzatıldı.

ABD 10 yıllık tahvil faizleri %1,64 ile son 3 ayın en düşük seviyelerinde.

Çin'de virüsün yayılmaya devam etmesiyle birlikte yeni yıl tatili uzatılırken, virüsün Japonya ekonomisini de olumsuz etkileyebileceğine yönelik haberlerle Asya piyasaları bu sabah satıcılı bir seyir izliyor. Benzer şekilde ABD vadeli endeks kontratları da ekside.

Endeksin de yurt dışı görünüme paralel bugün zayıf bir seyirle destek seviyelerine doğru gerileyeceğini tahmin ettiğimizden alım için aceleci olunmamalı.

Asya borsaları Çin'deki virüs nedeniyle haftaya aşağı yönlü başlangıç yaparken, ABD vadeli endeks kontratlarında da benzer seyir hâkim. BIST 100 Endeksi'nin de yurtdışı borsalara paralel satıcılı bir başlangıç yapmasını bekliyoruz. Teknik olarak endekste 122.500 direnç konumunda iken, bu seviyenin altında 120.600 desteği öne çıkıyor. 122.500'ün altında yeni alım konusunda aceleci olunmamalı görüşündeyiz.

ABD 10 yıllık tahvil faizleri güvenli liman algılamalarına bağlı olarak %1,64 ile son 3 ayın en düşük seviyelerine geri çekildi.

İçeride tahvil-bono faizlerinde ise TL'nin seyri önemli olacak. Ancak yurtdışı piyasalardaki zayıflığa paralel faizlerde yükseliş yaşanabilir. Gösterge ve 10 yıllık tahvilde %10 bileşik seviyeleri direnç olarak izlenebilir.

1,1070 direncinin altında seyir izleyen EUR/USD'de kısa vadeli görünüm zayıf. Bu seviyenin altında 1,10 desteği öne çıkıyor. Yeni haftada gelişmekte olan ülke para birimleri dolar karşısında hafif değer kaybetme eğilimi gösteriyor. İçeride dolar kuru için 5,93 desteği üzerinde 5,96 ve 6,00 dirençleri geçerli. Euro kurunda ise 6,55 üzerinde 6,60 direnci izlenecektir.

Çin'deki virüs salgınının ekonomiye yönelik olumsuz etkisine yönelik endişelerle petrol fiyatları sert değer kaybına uğradı. Brent petrolde 58 Dolar destek olarak izlenebilir.

Altın ons fiyatları ise güvenli liman algılamaları ile destek bulurken, 1571 dolar direncini aştı. Bu seviye destek haline gelirken, 1611 dolar ana direnç olarak takip edilebilir. Gram altında 300 TL destek, 310 TL ise direnç konumunda.

BIST 100 Endeksi'nin teknik görünümü 122.500 direnci altında zayıflama eğiliminde.

Ağırlıklı olarak tahvil-bono yatırımı yaparak belli oranda hisse senedi riski almayı isteyen yatırımcılar ise bu dönemde değişken fonları tercih edebilir.

QNB Finansbank

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)