E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaMakro EkonomiGlobal ekonomiye virüs maliyeti 2,7 trilyon dolar---

Global ekonomiye virüs maliyeti 2,7 trilyon dolar

Global ekonomiye virüs maliyeti 2,7 trilyon dolar
09 Mart 2020 - 08:21 borsagundem.com

Çin'in Hubei bölgesinde başlayan ve hızla yayılmakta olan korona virüs salgınının ABD, Euro Bölgesi ve Japonya'da resesyona yol açabileceği belirtildi

Çin'in Hubei bölgesinde başlayan ve hızla yayılmakta olan korona virüs salgınının ABD, Euro Bölgesi ve Japonya'da resesyona yol açabileceğini, Çin ekonomisinin tarihinin en yavaş büyümesi ile karşı karşıya kalmasına neden olabileceğini belirten Bloomberg Economics, global ekonominin toplam kaybının 2,7 trilyon dolar olabileceğini bildirdi.

Bloomberg Economics tarafından geliştirilen senaryolarda 2020 yılında global GSYH'da büyümenin bu güne kadar görülen en düşük seviyede, yüzde 1,2, olacağı tahmini yer alırken, Çin'in Mart ayı içinde ayaklarının üzerine kalkmaması halinde bu tahminin iyimser bile kalabileceği vurgulandı.

Raporda, Çin'in dünyanın geri kalanı için bir talep ve arz kaynağı olduğu kadar finansal piyasalar için bir endişe odağı olduğu ifade edildi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • $$$$$$$$$$$$$$$$$09 Mart 2020 09:21

    yahudi para babaları yine köşelik oldular.hisse senetlerini bir kaç yıldır garibanlara çaktırmadan yüklediler demek ki.dow 3000 gelmeden asla almazlar.ben onları iyi bilirim.