E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaGlobal ekonomi güçlü değil---

Global ekonomi güçlü değil

Global ekonomi güçlü değil
11 Ekim 2018 - 08:56 borsagundem.com

IMF Başkanı Lagarde, kamu borçlarının tüm zamanların en yüksek seviyesinde olduğunu söyledi

IMF Başkanı Christine Lagarde, global kamu borcunun tüm zamanların en yüksek seviyesinde olduğuna işaret ederek, "Global ekonomi muhtemelen yeterince güçlü değil" dedi.
IMF-Dünya Bankası'nın Bali'deki toplantıları sırasında basın toplantısı düzenleyen Lagarde, "Global ekonomi muhtemelen yeterince güçlü değil. Global kamu borcunun tüm zamanların en yüksek seviyesinde olduğu ortamda, rüzgar herhangi bir değişiklik gelişmekte olan piyasalardan sermaye çıkışını ateşleyebilir. Bizim tavsiyemiz, ticari gerilimlerin azaltılması ve daha güçlü, daha adil bir global ticaret sistemine ulaşmak için çalışılması" diye konuştu.
Büyük merkez bankalarının aynı hız ile hareket etmemelerinin sermaye akışı hareketlerini hızlandırdığını da vurgulayan Lagarde, "Gelişmekte olan piyasalar, bazı gelişmiş piyasalar ticaret ve faiz riskleri nedeniyle yaşanması kaçınılmaz sermaye çıkışlarını kontrol için mümkün olan tüm araçları kullanmalılar" dedi.
Lagarde ayrıca, IMF'in 1 triyon dolar olan cari kredi verme kapasitesinin korunması gerektiğini, üyelerin kotaların gözden geçirilmesini tartışırken bunu ngöz önünde bulundurmaları gerektiğini de ifade etti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • D111 Ekim 2018 11:15

    Kamu borçları dünya genelinde artmış. Bu borçlar kime? Bankalara, yani şahıslara. Devletler halklarını mutlu ve müreffeh yaşatmak için, hizmet yapabilmek için, şahıslardan borç alıyor. Bu sistem yüzmilyonlarca insanın yaşadığı ülkelerin bi kaç şımarık zenginin elinde oyuncak olmasına neden oluyor. Dünyanın en zengin ülkesi olması gereken ABD dünyanın en borçlu ülkesi. Dünyanın sadece %1nin setveti geri kalan %99una eşit. İsteseler düyada talan edemeyecekleri ülke yok. Dünya da kamu borçları artarken %1lik kısmın servetleri artıyor.. Bu da demek oluyor ki %1 Dünyayı istediği gibi yönetiyor... Bizde demokrasi, hukuk zırvalarıyla meşgul olurken birileri dünyayı borçlandırıp, dünyayı soyuyor.

  • iskender11 Ekim 2018 09:45

    kim kime borçlu yoksa uzaylılaramı borçlandı, politikanız belli güç odaklarının sömürüsü üzerine kurulmuş, babalarıda ABD. dünyayı istediğiniz gibi şekillendirin, para gücüde silah gücüde sizde. bakalım bu düzeni daha ne kadar devam ettirebiliceksiniz. .