E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaGlobal bazda dolardaki kayıp borsaları destekliyor---

Global bazda dolardaki kayıp borsaları destekliyor

Global bazda dolardaki kayıp borsaları destekliyor
24 Temmuz 2019 - 09:44 borsagundem.com

Ay sonundaki FED toplantısı öncesinde dolardaki global bazda değer kaybı hisse senedi piyasalarındaki risk iştahına pozitif anlamda destek oluyor

"BIST100… Merkez Bankası Toplantısı Gündemdeki Yerini Korumaya Devam Ediyor… Yarınki Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası ve ECB’ nin Para Politikası Kurulu toplantıları öncesinde piyasalardaki risk iştahı sürmeye devam ediyor. Avrupa’daki iyimser hava Türkiye piyasalarına da olumlu yansıyor. ECB’ nin yarınki toplantıda faizleri sabit tutması ve Eylül ayı için faiz indirimine işaret etmesi bekleniyor. TCMB’nin ise faizlerde indirime gitmesine kesin gözüyle bakılıyor. Politika faizi konusundaki tahminler indirimin kaç baz puan gerçekleşeceği üzerinden şekilleniyor. Merkez Bankasının önden yüklemeli bir faiz indirimine gitmesi piyasalardaki volatiliteyi arttırma potansiyeli bulunurken, piyasa beklentilerine paralel bir faiz indirimi TL varlıklara destek olabilir. Ay sonundaki FED toplantısı öncesinde dolardaki global bazda değer kaybı hisse senedi piyasalarındaki risk iştahına pozitif anlamda destek oluyor. ABD kanadında ise Trump dün partisine mensup senatörleri Türkiye hakkında konuşmak üzere Beyaz Saray’ a çağırdı. Trump’ın Türkiye’ye yaptırım konusunda ısrarcı olmadığı biliniyor. Senato ve Beyaz Saray hattındaki gelişmeler yeni işlem gününde Türkiye piyasalarını yakından ilgilendirecek. Dün İngiltere’de Muhafazakâr Parti başkanlığı açıklanan eski Dışişleri Bakanı Boris Johnson’ın bugün başbakanlığı devralması bekleniyor. Anlaşmasız Brexit ihtimalini ortadan kaldırmak için Avam Kamarasında yoğun çalışmaların olduğu da gelen haberler arasında yer alıyor. Britanya adasından gelecek haber akışları Brexit çerçevesinde değerlendirilecek. Küresel piyasalardaki risk iştahı ve parasal genişleme beklentileriyle BIST100 endeksi günü %1.45 yükselişle 102,566 seviyesinden kapattı.

USDTRY… TL Varlık Fiyatlamalarında Merkez Bankası Toplantısı Gündemdeki Canlılığını Koruyor… Geçtiğimiz hafta yatay bir seyir izleyen Dolar TL Kuru bu haftaya değer kaybıyla başlamıştı. TCMB’ nin önden yüklemeli bir faiz indirimine gidebileceği beklentileri kurda negatif fiyatlamalara neden olurken, Doların global bazda değer kazanması da fiyatlamalarda etkili olan başlıca unsurdu. Piyasa beklentilerinin üzerinde bir faiz indirimi TL’ de ilk aşamada sert bir değer kaybına neden olabilir. ABD senatosundaki Türkiye’ye yönelik yaptırım dosyası gündemdeki yerini korurken olası bir negatif haber akışı olumsuz fiyatlamalara neden olabilir. Kur yeni işlem gününün sabah saatlerinde 5.71 seviyelerinde işlem görüyor.

EURTRY… ECB Para Politikası Kurulu Toplantısı Piyasaların Takibinde… Avrupa Merkez Bankası faiz kararını TCMB ile aynı gün açıklayacakken; yavaşlayan büyüme ve zayıf seyreden enflasyon rakamları, Avrupa Merkez Bankası’nı parasal gevşeme konusunda teşvik ediyor. Piyasa analistleri Avrupa Merkez Bankası’ndan bu toplantıda faizlerde herhangi bir indirim beklemezken, Eylül’ deki bir faiz indirimine yönelik olarak kapıyı aralamasına kesin gözüyle bakılıyor. Euro TL kuru sabah saatlerinde 6.37 seviyelerinde işlem görüyor.

EURUSD… Avrupa ve ABD’den Gelecek PMI Öncü Göstergeleri Bekleniyor… Parite, ECB ve FED eksenindeki gelişmelerin ışığında fiyatlamalara devam ediyor. ECB’ den ve FED’ den gelen güvercin tonda mesajlar pariteye yön arayışında destek sağlarken kur sabah saatlerinde 1.1140 seviyelerinde işlem görüyor. Bugün Avrupa ve ABD’den gelecek öncü PMI göstergeleri piyasaların takibinde olacak.

XAUUSD… Pekin ve Washington Yüz Yüze Görüşmelere Yeniden Başlıyor... İngiltere İran hattındaki gerilim sonrasında son 6 yılın zirvesine çıkan ons altının hafta başında 1415$ seviyelerine kadar çekildi. FED’ in faiz indiriminin 25 baz puan olacağı beklentilerinin güçlenmesi geri çekilmelere destek sağlarken, dün ABD tarafından olumsuz gelen konut satış verisi ile birlikte yeniden 1425 $ seviyesinin üzerini gördü. Pekin ile Washington’ın yüz yüze görüşmelere yeniden başlayacağı haberi sonrasında ons altın fiyatı bir miktar geriledi ve yeni işlem gününün sabah saatlerinde 1420 $ seviyelerinde işlem görüyor.

GLDGR… 260 TL Tabanı Korunmaya Devam Ediyor… Ons altın fiyatlarında FED’ in 25 baz puan indirime gideceği beklentilerinin 50 baz puana göre ağır basması yükseliş eğilimini sınırlarken, Dolar TL kurundaki yükseliş gram altın fiyatlarına destek oluyor. Gram altın fiyatları yeni işlem gününü ilk saatlerinde 260 TL seviyelerinde işlem görüyor.

BRENT… Jeopolitik Risklerin Canlılığı Petrol Fiyatlarındaki Düşüşü Sınırlıyor… IMF’in 2020 Küresel büyüme tahminini düşürmesi ve jeopolitik riskler Brent petrol fiyatlarındaki volatilitenin başlıca nedeni olmaya devam ediyor. Pekin ve Washington arasındaki diplomasi trafiğinin yüz yüze devam edecek olması talebi arttıracağı beklentileri ile petrol fiyatları üst üste 4 günlük yükselişini sürdürdü. Brent petrolün varili sabah saatlerinde 63.90 $ seviyelerinde işlem görüyor.

S&P500… Bilanço Sezonu ve Ticaret Müzakerelerine Devam Edilmesi Endeksi Yukarı Taşımaya Devam Ediyor.. Teknoloji ve sanayi şirketlerinden gelen pozitif bilanço verileri S&P 500 endeksindeki yükseliş trendinin devam etmesine destek oluyor. Endeks günü 0.68 yükselişle 3005 puan seviyesinden tamamladı."

Alan Yatırım

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)