E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıGlobal bakır ve nikel ihtiyacı önümüzdeki 30 yılda katlanacak---

Global bakır ve nikel ihtiyacı önümüzdeki 30 yılda katlanacak

Global bakır ve nikel ihtiyacı önümüzdeki 30 yılda katlanacak
17 Kasım 2021 - 12:47 borsagundem.com

BHP Group Baş Ticaret Sorumlusu Vandita Pant, küresel piyasaların karbondan arındırılmış bir dünyayı kolaylaştırmak için önümüzdeki 30 yıl içinde nikelin dört katına ve bakırın iki katına ihtiyacı olacağını söyledi.

Pant, "Yaptığımız modellemelerden bazıları, diyelim ki karbonsuzlaştırılmış bir dünyada, dünyanın önümüzdeki 30 yılda bakıra son 30 yılda olduğundan neredeyse iki kat daha fazla ihtiyaç duyacağını gösterdi," dedi.

Pant, "Ve nikel gibi bir emtia için bu dört katına çıkıyor. Dolayısıyla, önümüzdeki 30 yıl için son 30 yıldan dört kat daha fazla nikele ihtiyaç var ve bunların hepsi mümkün olduğunca sürdürülebilir bir şekilde yapılmalı," diye ekledi.

Hem nikel hem de bakır, fosil yakıtlardan uzaklaşmanın bir sonucu olarak güçlü tüketime hazırlanıyor. Nikel, elektrikli araç (EV) pillerinde kullanılırken, EV'lerde, şarj istasyonlarında ve diğer yenilenebilir enerji altyapılarında kablolama için bakır gerekli.

Nikelde 2 haftanın rekoru kırıldı

 

Bakır fiyatlarında düşüş öngörüsü

 

Nikelde üretim beklentisi yükseldi

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Volkan17 Kasım 2021 16:55

    Dünyada yılda 100 milyondan fazla otombil üretiliyor. Araba başına 50 kg olsa en az 5 milyar kg veya 5 milyon ton olur. Dünyada 20 milyon ton bakır üretiliyormuş, beyaz eşya, kilma, elektronik vs ve yenilenecek elektirk hatları ve diğer sektörleri de düşününce yeterli gelmiyor olabilir.