E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriGlencore, bilanço küçültüyor---

Glencore, bilanço küçültüyor

Glencore, bilanço küçültüyor
10 Aralık 2015 - 11:03 borsagundem.com

İsviçreli Glencore, hammade fiyatlarındaki çöküş nedeniyle, 30 milyar dolar olan borcunu önümüzdeki yıl 18 milyar dolara çekmeyi planlıyor

İsviçreli emtia alım satım şirketi Glencore Plc, 2016 yıl sonu itibariyle net borcunu 18 milyar dolara indireceğini açıkladı. Şirket, hammadde fiyatlarındaki sert düşüşlerden sonra finansal yükümlülüklerini azaltmayı amaçlayan programını hızlandırdı.

Glencore, Perşembe günü yaptığı açıklamada, Haziran sonu itibariyle 30 milyar dolar olan borcunu 2016 yıl sonu itibariyle 18-19 milyar dolar seviyesine indirmeyi planladığını açıkladı. Şirket daha önce borçlarını 20 milyar dolara indirmeyi hedeflediğini duyurmuştu ancak bu plan hızlandırıldı. Glencore ayrıca önümüzdeki sene için daha önce 5 milyar dolar olarak tahmin edilen sermaye harcamalarını da 3.8 milyar dolara çekti.

Dünyanın en büyük madencilik sektörü şirketleri, emtia fiyatlarındaki düşüş sonrası karlarında daralma ve uzun süreli boğa piyasası boyunca borç yükledikleri bilançolarında küçülmeyle karşı karşıyalar. 2008 finansal krizinden bu yana hammadde fiyatlarında görülen en büyük çöküş sonrası bu hafta, Anglo American ticari faaliyetlerini revize etme planını açıklarken, Freeport-McMoRan da harcama ve üretimini düşürme kararını duyurmuştu.

Glencore CEO'su Ivan Glasenberg "Glencore mevcut durumda ve fiyatların daha da düşmesi durumunda nakit yaratan bir şirket olmaya devam etmek için konumlanıyor" dedi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)