E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemGizli belgeler Biden'ın ikinci dönemine engel mi?---

Gizli belgeler Biden'ın ikinci dönemine engel mi?

Gizli belgeler Biden'ın ikinci dönemine engel mi?
16 Ocak 2023 - 09:47 borsagundem.com

ABD Başkanı'nın, 7 Şubat'ta yapacağı konuşmada ikinci dönem için yarışacağını açıklayacağı bekleniyordu. Ancak hesaplar bozuldu. Evinde bulunan gizli belgeler Biden'ın Cumhuriyetçilere karşı en büyük kozunu elinden aldı

ABD'nin eski başkanı Donald Trump'ın başını derde sokan gizli belgeler bu kez Başkan Joe Biden için büyük sorun oldu. Biden’ın evinde daha önce bilinenden daha fazla gizli belge bulunduğu ortaya çıktı.

Biden’ın avukatları Biden’ın Delaware’deki evinde dana önce bilinenden daha fazla gizli belge buldu.

Beyaz Saray Cumartesi günü gelişmeleri doğruladı.

Beyaz Saray avukatı Richard Sauber, Biden’ın özel kütüphanesinde yapılan aramada 6 sayfa gizli belge bulunduğunu açıkladı.

Beyaz Saray daha önce kütüphanede sadece bir sayfanın bulunduğunu belirtmişti.

Sauber’in açıklaması Beyaz Saray’ın bulunan gizli belgelerle ilgili açıklama için neden iki gün beklediğine değinmiyor.

Beyaz Saray Biden’ın eski ofisinde Kasım ayında bulunan gizli belgelerle ilgili neden iki ay boyunca kamuoyuna bilgi verilmediğiyle ilgili zaten sorularla karşı karşıya.

Gelişmeler 2024 yılındaki başkanlık seçimi yaklaştıkça Biden ve Demokrat Parti için siyasi sorun anlamına geliyor.

7 Şubat'ta açıklayacaktı

Biden’ın gelecek ay 7 Şubat’taki Birliğin Durumu konuşması ardından başkanlık için ikinci defa yarışa gireceğini açıklaması bekleniyordu.

Ancak Adalet Bakanı Merrick Garland’ın Biden’ın evi ve eski ofisinde bulunan gizli belgelerle ilgili özel savcı ataması Demokratlar’ın bu konuda eski Başkan Donald Trump’ı hedef alma seçeneğini ellerinden almışa benziyor.

Trump’ın Florida’daki evine Ağustos ayında düzenlenen FBI baskınında çok sayıda gizli belge bulunmuştu. Garland Trump’ın evinde bulunan belgelerle ilgili de özel savcı atamış durumda.

Eski Başkan Barack Obama’nın danışmanlarından David Axelrod bunun Trump’a büyük bir hediye olduğunu belirtiyor.

Axelrod Biden’ın bu konuda Trump’ı daha önce eleştirdiğine dikkat çekiyor.

Biden’ın önceden büyük bir momentum yakalandığını belirten Axelrod son gelişmeleri “yolda büyük bir tümsek” olarak niteliyor.

Biden, Trump’ın Florida’daki evinde gizli belgeler bulunmasını “tamamen sorumsuzluk” olarak nitelemişti.

Cumhuriyetçi stratejist Alex Conant da gelişmeleri Beyaz Saray’ın momentum kazandığı bir anda “dikkatin dağılması” olarak değerlendiriyor.

Conant’a göre Cumhuriyetçiler’in geçen haftaya kadar Trump’ın gizli belgeleri ele alış şekline iyi bir cevabı yoktu.

2, dönem için soru işareti

Uzmanlar iki durum arasında fark olsa da bunun Biden’ın ikinci defa başkanlık için yeterli olup olmadığıyla ilgili soru işaretlerini gündeme getireceğini belirtiyor.

Trump kendisinden istenen belgeleri vermemiş, Florida’daki evine baskın düzenlenmişti.

Beyaz Saray ise süreç içinde tam bir uyum gösterdiğini belirtiyor.

Axelrod, süreç netleştikçe durumun aslında bugünkü gibi büyük bir olay olmayacağını tahmin ettiğini de kaydediyor. (Amerikanın Sesi)

Biden'ın ofisinde 5 gizli belge daha ortaya çıktı

 

Skandal büyüyor: Biden'ın konutundan yeni gizli belgeler çıktı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Mucise Reis : )16 Ocak 2023 10:41

    Ayakkabı kutusumu çıktı Biden ne bu stres... bişe olmaz alışır ortam :D devam et, Rusya'nın oyunlarına gelme. çözüm. 1 - temizlikçiler belgeleri getirdi. 2- şofor belgeleri getirdi 3- oğlunun bazı arkadaşları begleleri geltirmiş 4- belgelerden haberin yok sana bu bahçıvanın konplosu... 5 -rus ajanı emir evi yaverin belgeleri odana atıp kaçmış :D yaa çık cnn usd kanalına anlat gerçekleri :D ... ama sizin orada aklanmalar bağımsız, atamasına karışamadığın, atamada görev değişimi yapamadığın jurili mahkemeler .. Neyse kolay gelsin Biden efendi... Rus ve çekik gözlü çinlilerin oyununa eğilme. dik dur